Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, în cadrul Sesiunii solemne a Adunării Generale a Academiei Române, că această instituţie trebuie să aibă principalul rol în realizarea strategiei comune a României în promovarea şi susţinerea interesului naţional în contextul modificărilor care se preconizează în Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Azi imperativul nu mai este neapărat doar de ordin intern, ci şi extern, respectiv schimbările majore care se preconizează în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea UE. Din punctul meu de vedere, suntem în faţa unui moment istoric foarte important care poate defini atât viitorul României şi al Europei pentru următoarea jumătatea de secol. Aşadar, cred că este nevoie de realizarea unui consens naţional, nu numai la nivelul clasei politice, ci în toate forurile decizionale ale statului”, a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că este nevoie de o strategie comună a României care să arate calea de urmat în contextul modificărilor preconizate în Uniunea Europeană.

„Avem nevoie nu doar de un obiectiv comun, avem însă nevoie de o strategie comună care să ne arate calea de urmat în promovarea şi susţinerea interesului nostru naţional în contextul modificărilor preconizate în UE (...). Promovarea interesului naţional în cadrul UE trebuie să meargă în acelaşi timp mână în mână cu o creştere a rolului României în NATO şi cu o consolidare a parteneriatului strategic cu SUA”, a completat liderul PSD.

El a susţinut că Academia Română trebuie să aibă rolul principal în realizarea acestui consens naţional, întrucât la masa instituţiei se pot aşeza toţi liderii politici şi toţi decidenţii statului.

„În faţa acestor provocări trebuie să fim capabili să purtăm un dialog între noi, în rimul rând ca români, dincolo de orice partizanat politic sau de altă culoare. Iată de ce consider că Academia Română trebuie să aibă principalul rol în realizarea acestui consens. Academia Română este o formă de întruchipare a spiritualităţii naţionale şi am convigerea că la masa Academiei Române se pot aşeza şi pot discuta toţi liderii politici şi toţi decidenţii acestui stat”, a conchis Liviu Dragnea. 

Academia Română sărbătoreşte 151 de ani de la înfiinţare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.