Preşedintele Curţii Constituţinale, Valer Dorneanu, a declarat sâmbătă, la Parlament, referitor la sesizările privind OUG de modificare a Codurilor penale, că judecătorii constituţionali vor stabili „cu celeritate” un termen de gândire şi de analiză, exprimându-şi totodată speranţa că decizia finală va fi luată înainte de 10 februarie când va intra în vigoare ordonanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sesizarea cu privire la conflictul de competenţe. Suntem în termen. Vom primi cu siguranţă până marţi punctele de vedere de la cele două părţi şi în continuare în câteva zile o să ne pronunţăm şi pe fond. Cam aceeaşi va fi situaţia şi cu privire la excepţia de neconstituţionalitate invocată de Avocatul Poporului. Şi acolo am dat un termen pentru puncte de vedere, marţi, am lăsat Parlamentului ziua de luni când au Birou Permanent ca să se poată pronunţa şi după ce vom avea toate aceste puncte de vedere vom stabili un termen având în vedere celeritatea pe care o solicită toată lumea în situaţia care există, dar şi un termen de gândire şi de analiză suficient”, a afirmat Valer Dorneanu, întrebat despre sesizările la OUG de modificare a Codurilor penale.

Preşedintele CCR şi-a exprimat speranţa că o decizie finală în acest caz va fi luată „înainte de 10 februarie”.

Sesizarea Avocatului Poporului asupra ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind dezincriminarea mai multor infracţiuni a fost înregistrată vineri la Curtea Constituţională (CCR), părţile implicate trebuind să trimită punctele de vedere până pe 7 februarie. Surse politice au declarat pentru News.ro că judecarea sesizării de neconstituţionalitate ar putea avea loc până pe 10 februarie, dată după care intră în vigoare în totalitate.

Părţile implicate în această speţă, Guvernul, Camera Deputaţilor şi Senatul, vor trebui să trimită puncte de vedere către CCR până marţi, 7 februarie.

Tot până pe 7 februarie trebuie să trimită puncte de vedere părţile implicate şi în privinţa celor două sesizări privind conflictul juridic de natură constituţională în puterile statului, trimise zilele trecute de preşedintele Klaus Iohannis şi de către CSM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.