Primarul municipiului Timişora, Dominic Fritz, şi-a exprimat nemulţumirea privind alocarea de către Guvern a fondurilor pentru primării, afirmând că dintr-un miliard de lei, câţi au fost disponibili, Timişoara nu a primit niciun leu, iar oraşul are nevoie urgentă pentru continuarea termoficării. Fritz atrage atenţia că preţul crescut la gaz nu va putea fi suportată doar din bugetul local şi de abonaţii sistemului de termoficare din Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Din 1 miliard de lei pentru municipiile, oraşele şi comunele României, Timişoara nu a primit niciun leu. La fel ca celelalte localităţi din Timiş conduse de primari USRPLUS, Dumbrăviţa, Cenad, Foeni. Aceste alocări de fonduri nu sunt ”cadouri guvernamentale”, ci reprezintă bani pentru nevoile urgente ale localităţilor noastre, pentru care contribuim în mod generos la bugetul de stat. Medgidia, oraş din judeţul Constanţa pe care îl respect, are 10% din locuitorii Timişoarei şi a primit o alocare de 20 milioane de lei. Timişoara - nimic. Miroase a răzbunare politică. Dar cu ce sunt de vină timişorenii pentru ce se întâmplă la Bucureşti?”, a scris, pe Facebook, Dominic Fritz.
 
Edilul din Timişoara a adăugat că banii din fondul de rezervă nu sunt pentru primari, sunt pentru comunitate, iar Timişoara contribuie esenţial la bugetul naţional.
 
"Banii din Fondul de rezervă nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timişoara merită susţinută de către Guvern, oricine ar fi primarul Timişoarei. Timişoara contribuie substanţial la bugetul de stat al României, dar nu primeşte bani pe măsura contribuţiei. Nu doar acum, se întâmplă de 30 de ani. De 30 de ani Timişoara contribuie mai mult la bugetul ţării decât primeşte. Adevărul este că Timişoara este ce este prin forţe proprii, datorită spiritului antreprenorial al timişorenilor şi investitorilor care au văzut potenţialul oraşului”, a mai scris Fritz.
 
Dominic Fritz aprecizat că Timişoara are nevoie de bani pentru continuarea asigurării termoficării orasului.
 
"Nevoia urgentă a momentului, pentru Timişoara, este susţinerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficării oraşului. Cvadruplarea (!!!) preţului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local şi nici de abonaţii Colterm. E matematic imposibil. Dacă vrem să avem căldură în spitalele, şcolile şi gospodăriile Timişoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să îşi asume o parte a poverii”, a susţinut Fritz.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.