Conducerea partidului Forţa Dreptei filiala Iaşi susţine că Primăria refuză de nouă luni să ofere un spaţiu acestei formaţiuni, secretarul general al organizaţiei ieşene acuzând că a fost jignit, miercuri, de oficiali ai municipalităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul general al filialei ieşene a partidului Forţa Dreptei, Ovidiu Moldovanu, a precizat că, de nouă luni, Primăria Iaşi ignoră cererile repetate ale acestui partid de a i se oferi un sediu în municipiu. 

Moldovanu a scris pe Facebook că, miercuri, a fost primit în audienţă de viceprimarul Iaşiului, Daniel Juravle, dar că a fost jignit de către acesta. 

"După ce ne-a ignorat toate cererile depuse timp de nouă luni de zile, după ce a încălcat legea şi a sfidat în toate modurile posibile opoziţia, după ultimele mele mesaje publice, am fost invitat astăzi să vorbesc cu viceprimarul Daniel Juravle. Am intrat în sală cu o oarecare speranţă pentru normalitate, însă aceasta a dispărut complet în momentul în care în loc să discutăm despre problemele comunităţii şi fiecare sesizare în parte, aşa cum intenţionam, viceprimarul şi mai mulţi funcţionari ai Primăriei, s-au gândit că este potrivit să ne insulte şi să acuze că noi, opoziţia, suntem de vină pentru toate problemele cu care se confruntă Primăria Iaşi. Am asistat, în calitate de petent, la insulte, jigniri, victimizări şi acuze ale unor oficiali care nu înţeleg faptul că se află acolo ca să servească, nu ca să ţină discursuri politice despre neputinţă şi conspiraţii", a afirmat secretarul general al partidului Forţa Dreptei Iaşi, Ovidiu Moldovanu. 

Reprezentantul acestei formaţiuni susţine că a plecat din primărie fără niciun răspuns din partea oficialilor.  

La rândul său, viceprimarul Daniel Juravle a răspuns într-un comentariu la postarea reprezentantului de la Forţa Dreptei că nu a insultat niciodată vreun cetăţean al Iaşiului şi îl acuză pe Moldovanu că minte. 

"Niciunul dintre colegii mei nu v-a insultat cu nimic. Aţi fost singurul care a ridicat vocea de mai multe ori şi chiar ne-aţi ameninţat folosind cuvinte deosebite. (...) Cum puteţi spune că aţi plecat fără răspuns? Nu v-am spus eu că mă uit personal pe toate cele 57 de cereri depuse de dumneavoastră şi le voi da un răspuns? Nu v-am spus eu că în următoarea comisie vom discuta cererea dumneavoastră de spaţiu? Ba chiar v-am spus că am căutat o variantă să rezolvăm şi spaţiul pentru partid, şi pentru deputat. Cred că aţi întrecut măsura cu atitudinea aceasta şi cu minciunile pe care le evocaţi. În acest fel, nu veţi avea şanse să depăşiţi unu la sută", a precizat viceprimarul Iaşiului, Daniel Juravle, membru PNL. 

Deputatul de Iaşi Alexandru Kocsis (Forţa Dreptei) a anunţat, pe 31 iulie, că a depus plângere penală împotriva edilului ieşean Mihai Chirica şi a unor funcţionari din Primărie, acuzând că municipalitatea a refuzat să-i pună la dispoziţie un spaţiu pentru a deschide un birou parlamentar în municipiu. Totodată, Alexandru Kocsis, a afirmat că Primăria a evitat să îi pună la dispoziţie lista tuturor spaţiilor deţinute de primărie pe raza municipiului. 

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a precizat că repartizarea spaţiilor pentru birourile parlamentare se face prin decizia Consiliului Local, nu prin dispoziţia primarului. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.