Premierul Ludovic Orban are o întrunire miercuri seara la Palatul Victoria cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Departamentului pentru SItuaţii de Urgenţă, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării, a anunţat Raluca Turcan. Aceasta a explicat că discuţiile de la Guvern vizează posibile măsuri în localităţile unde incidenţa de infectare este de peste 3 la mia de locuitori. Chestionată dacă va fi pusă în discuţie şi restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte şi dacă este una dintre variante, vicepremierul a declarat că „nu vom ajunge la restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte în toată ţara şi în toate localităţile”. Ea a adăugat că doar unde există o creştere a numărului de infectări sunt luate în considerare astfel de acţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Da, aşa este. Premierul s-a întors dintr-o vizită oficială în Israel şi acum este la Palatul Victoria, cel mai probabil cu colegii mei, astfel încât să discute măsurile care se prefigurează în special la nivelul localităţilor în care numărul de infectări la mia de locuitori este peste 3”, a afirmat Raluca Turcan, întrebată la postul B1 TV despre întâlnirea de la Guvern.

Ea a adăugat că nu poate fi vorba despre o restricţionare a circulaţiei pe timp de noapte la nivel naţional, ci doar în localităţile şi zonele unde este rata mare de infectări.

„Există tipul acesta de propuneri de la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, dar iarăşi măsurile se judecă de la caz la caz. Nu vom ajunge la restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte în toată ţara şi în toate localităţile. Acolo unde avem o creştere a numărului de infectări sunt măsuri care sunt luate în considerare. Dar în general restricţionarea circulaţiei reprezintă deja o etapă de final în măsurile de restricţie şi de conformare pe care noi le urmărim. Aşa cum reprezintă o etapă finală şi afectarea activităţilor economice”, a completat Turcan.

Vicepremierul a adăugat că pentru Guvern şi PNL este important ca economia să funcţioneze.

„Pentru noi e important ca economia să funcţioneze. Atâta timp cât economia funcţionează, bugetul de stat poate să acopere o parte din cheltuielile marilor sisteme, să asigure partea de cofinanţare inclusiv pentru fondurile europene”, a conchis Turcan. 

Guvernul se întruneşte în şedinţă joi de la ora 19.00. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 8.651 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 146 de decese şi 1.001 pacienţi internaţi la ATI. În Bucureşti sunt 1.514 cazuri noi, incidenţa cumulată a ajuns la 4,24.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.