Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind conferirea Ordinului Naţional Steaua României în grad de Comandor directorului Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit decretului de conferire a Ordinului Naţional Steaua României în grad de Comandor domnului Hellvig Eduard Raul, director al Serviciului Român de Informaţii, această distincţie a fost acordată ”în semn de apreciere pentru excepţionala implicare în r3eformarea şi consolidarea pe baze moderne a Serviciului Român de Informaţii, ca structură permanent adaptată şa noile cerinţe şi provocări de securitate, contribuind la recunoaşterea excelenţei acestei instituţii de securitate a statului român, în cadrul comunităţii interne şi internaţionale de informaţii”.

Decretul a fost publicat în MOnitorul Oficial şi este contrasemnat şi de premierul Marcel Ciolacu. 

Şeful Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig şi-a anunţat luni demisia de la conducerea SRI, considerând că şi-a atins obiectivele.

El a precizat că a discutat acest subiect cu preşedintele Klaus Iohannis şi că l-a informat şi pe preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PNL Ioan-Cristian Chirteş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.