USR i-a convocat, marţi, în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor pe şeful Inspecţiei Muncii şi pe şeful ITM Gorj, pentru a da explicaţii pe tema accidentului mortal de la Complexul Energetic Oltenia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit comunicatului de presă al USR, cei doi directori au fugit de răspundere şi nu s-au prezentat pentru a oferi clarificările necesare, în locul acestora fiind trimis Nicolae Voinoiu, director în Inspecţia Muncii.

Deputaţii USR au solicitat clarificări în privinţa măsurilor dispuse pentru evitarea accidentelor de muncă în cadrul Complexului Energetic Oltenia şi a modului în care a fost verificată implementarea acestora.

„Ministrul Budăi a declarat că la CEO au fost în ultimii doi ani vreo 200 de controale în ce priveşte respectarea condiţiilor de muncă. Dar nu există nicio îmbunătăţire şi vedem accident după accident. Care este eficienţa acestor controale, dacă nu am văzut nicio schimbare în bine, şi ce trasabilitate aveţi dumneavoastră la nivel naţional cu privire la respectarea acestora”, a întrebat deputatul USR Radu Miruţă, potrivit sursei citate.

„Inspecţia din 2021 la Complexul Energetic Oltenia a sesizat neregulile de transport, a dispus măsuri de aducerea la standarde de siguranţă pentru muncitori şi un an mai târziu, după multiple vizite ale Guvernului şi ale miniştrilor, aceste măsuri, ştim din accidentul întâmplat, cu trei muncitori morţi, nu au fost aplicate. Ce a făcut Inspecţia într-un an de zile ca să verifice îndeplinirea măsurilor dispuse?”, a întrebat deputata USR Oana Ţoiu.

Explicaţiile oferite de reprezentantul Inspecţiei Muncii au fost însă total insuficiente, mai indică sursa menţionată.

„Acesta nu a spus clar care au fost rezultatele controalelor repetate din ultimii ani şi nici cum a fost verificată implementarea măsurilor dispuse, pentru a evita repetarea acestor accidente. În plus, preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon (PSD), a sabotat discuţia şi a blocat mai multe întrebări importante la care reprezentantul Inspecţiei Muncii ar fi trebuit să răspundă”, potrivit comunicatului USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.