Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a participat, marţi, la prima reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina (Ukraine Defense Consultative Group), găzduită în Baza Aeriană Ramstein, Germania, de către secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III. Ministrul român a avut o scurtă întâlnire cu ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov în cadrul căreia a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi a evidenţiat nevoia urgentă de deschidere necondiţionată a unor culoare umanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Apărării anunţă, marţi, într-un comunicat de presă, că ministrul Vasile Dîncu a participat la prima reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina (Ukraine Defense Consultative Group), găzduită în Baza Aeriană Ramstein, Germania, de către secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III.  

”Reuniunea Grupului Consultativ a avut pe agendă evaluarea situaţiei de securitate din Ucraina, având în vedere continuarea ofensivei militare nejustificate şi ilegale a Federaţiei Ruse, aflată acum într-o nouă etapă. De asemenea, înalţii oficiali din domeniul securităţii şi apărării au discutat despre modalităţile de continuare şi intensificare a sprijinului pentru Ucraina, în conformitate cu necesităţile de asigurare a apărării şi securităţii acestei ţări pe termen scurt, mediu şi lung”, a transmis Ministerul Apărării.  

Instituţia precizează că, în marja reuniunii din Baza Aeriană Ramstein, ministrul Vasile Dîncu a avut o scurtă întrevedere cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, prilej cu care ”a exprimat solidaritatea deplină cu Ucraina şi a transmis disponibilitatea de a menţine un dialog constant şi deschis ori de câte ori va fi necesar”.  

”Oficialul român a prezentat demersurile efectuate la nivel naţional în ceea ce priveşte modalităţile concrete de susţinere a Ucrainei. A evidenţiat, de asemenea, rolul extrem de important al hub-ului logistic umanitar de la Suceava, folosit în mod eficient de mai multe state. Referitor la evoluţia conflictului, ministrul Vasile Dîncu a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în graniţele sale recunoscute internaţional, a condamnat atrocităţile comise în oraşele şi satele Ucrainei şi a evidenţiat nevoia urgentă de deschidere şi funcţionare necondiţionată a unor culoare umanitare”, a mai transmis Ministerul Apărării.  

Statele Unite şi aliaţii lor urmează să se reunească lunar, pentru a examina cum să consolideze capacităţile militare ale Ucainei împotrva Rusiei, anunţă marţi secretarul american al Apărării Lloyd Austin, în urma unei întâlniri cu reprezentanţi ai 40 de ţări, în Germania 

 
 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.