Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, crede că afirmaţiile preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit cărora Rusia ar putea ataca Polonia şi România, sunt speculaţii, precizând că nu crede că există dovezi pentru aşa ceva şi autorităţile nu iau în calcul acest scenariu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dîncu a fost întrebat, miercuri, la Antena 3, cum comentează afirmaţia preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, că dacă pică Ucraina, atunci urmează Polonia şi România.
 
“Aici sunt speculaţii şi noi nu credem că există dovezi pentru aşa ceva şi nici nu luăm în calcul chiar acest scenariu. Înţelegem cauza pe care o apără preşedintele Zelenski şi chiar atunci când poate comunică accentuând lucrurile, îl înţelegem pentru că el se luptă pentru apărarea ţării sale şi într-o anumită măsură cu adevărat este şi apărătorul Europei. Dacă lucrurile acestea, aceste crime vor fi dovedite, atunci este chiar apărătorul unei civilizaţii, a valorilor unei civilizaţii. Înţelegem acest lucru, nu considerăm că sunt date pentru toate aceste elemente. La nivelului posibililor, cum spunem în logică, a logicii posibilului, orice este posibil”, a afirmat Vasile Dîncu.
 
Preşedintele ucrainan Volodimir Zelenski îndeamnă miercuri Europa să acţioneze mai rapid împotriva Rusiei şi avertizează, într-un discurs în Parlamentul Estoniei, că ”putem fie să oprim Rusia, fie să pierdem toată Europa de Est”
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.