Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a discutat, miercuri, cu ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer, despre cooperarea militară bilaterală, dar şi despre deteriorarea situaţiei de securitate din regiune. Dîncu a apreciat angajamentul Germaniei în implementarea măsurilor de descurajare şi apărare de pe flancul estic, în particular în zona Mării Negre, evidenţiind participarea Forţelor Aeriene Germane la misiunile de poliţie aeriană consolidată în România, inclusiv în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrevederea lui Vasile Dîncu cu ambasadorul Republicii Federale Germania, Peer Gebauer, a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naţionale, fiind discutate principalele coordonate ale cooperării militare bilaterale şi fiind reliefat stadiul excelent al colaborării dintre cele două state, inclusiv în domeniul apărării. De asemenea, a fost evocată cooperarea dintre România şi Germania, în format NATO şi UE, în contextul actual de securitate, cu accent pe postura aliată de descurajare şi apărare, cât şi pe eforturile de proiectare a stabilităţii, respectiv pe aspecte referitoare la cooperarea în cadrul iniţiativelor Uniunii Europene în domeniul apărării.

"De asemenea, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe fondul deteriorării accentuate a situaţiei de securitate din regiune, generată de invazia Federaţiei Ruse în Ucraina. În context, ministrul apărării naţionale şi-a exprimat aprecierea pentru angajamentul Germaniei în implementarea măsurilor de descurajare şi apărare dedicate flancului estic aliat, în particular în zona Mării Negre, evidenţiind participarea Forţelor Aeriene Germane la misiunile de poliţie aeriană consolidată (eAP) în România, inclusiv în anul 2022", a transmis MApN.

Dîncu a evidenţiat importanţa continuării desfăşurării în comun a exerciţiilor bilaterale şi multinaţionale, atât în România, cât şi în Germania, precum şi sporirea cooperării în domeniul instruirii şi educaţiei, al medicinei militare şi al apărării cibernetice.     

Ambele părţi au convenit asupra necesităţii menţinerii unui dialog bilateral constant, în sprijinul implementării cât mai eficiente a proiectelor comune în domeniul apărării asumate atât în context bilateral, cât şi aliat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.