Cristian Diaconescu a afirmat că decizia excluderii sale din din PMP a fost luată într-un şedinţă nestatutară a Colegiului Naţional şi înainte ca justiţiai să se pronunţe în această privinţă, în termenul stabilit pe 20 mai. El a adăugat că va continua să rămână preşedintele PMP şi să susţină faptul că „acest partid trebuie să aibă calea sa politică independentă, democratică şi transparentă fără fuziuni care ar determina neantizarea tuturor eforturilor dezinteresate pe care majoritatea membrilor PMP le-au făcut pentru ca această structură politică să conteze în societatea românească”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Atunci când două sau mai multe persoane au divergenţe cu privire la o anumită situaţie, într-o lume civilizată şi o societate democratică, acestea se adresează justiţiei şi aşteaptă ca aceasta să se pronunţe. Eugen Tomac şi «gruparea» lui au ales să elimine partea adversă fără să aştepte hotărârea justiţiei al cărei termen stabilit este 20 mai 2022. Acest fapt mă determină să consider că data de 20 mai 2022 este mult prea îndepărtată pentru punerea în aplicare a planurilor lor de fuziune. Prin urmare aceste persoane nu recunosc autoritatea justiţiei în România. De aceea îi rog pe toţi cei care au crezut şi cred încă în destinul democratic al Partidului Mişcarea Populară să ia act de faptul că aşa zisa mea excludere din PMP este nulă deoarece decizia a fost luată de o adunare de persoane nestatutar constituită, nerecunoscută de justiţie şi profund acţionată de interese personale care nu au legătură cu membrii PMP şi simpatizanţii acestuia”, a scris Cristian Diaconescu, miercuri pe Facebook.
 
El a mai spus că va „continua ca preşedinte PMP să susţin că acest partid trebuie să aibă calea sa politică independentă, democratică şi transparentă fără fuziuni care ar determina neantizarea tuturor eforturilor dezinteresate pe care majoritatea membrilor PMP le-au făcut pentru ca această structură politică să conteze în societatea românească”.
 
„Pentru toţii membrii PMP de bună credinţă vă rog să aveţi încredere că voi continua, cu toată forţa şi pregătirea mea, să militez pentru ROMÂNIA RESPECTATĂ şi pentru binele acestui popor”, a conchis Diaconescu. 
 
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat excluderea din partid a fostului lider Cristian Diaconescu şi a adăugat că o decizie în acest sens a fost luată de Colegiul Naţional al partidului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.