Dezbaterea şi votul asupra moţiunii simple „Justiţia - victimă sigură în mâinile lui Toader”, depusă de grupurile parlamentare USR şi PNL, au fost amânate din nou miercuri, în condiţiile în car ministrul Justiţiei se afla deja în sala de plen a Senatului. Dezbaterea şi votul urmau să aibă loc luni, în Senat, după ce moţiunea fost amânată de două ori, din lipsă de cvorum. Programată din nou miercuri după-amiază, a fost amânată. Toader discută cu preşedintele Senatului, lideruL ALDE Călin Popescu Tăricean şi a anunţat că va face poi declaraţii, după decizia CEx al PSD de a-l demite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Programată iniţial pentru 8 aprilie, amânată apoi pentru 10 aprilie, de la 10:30, moţiunea urma să fie discutată în 10 aprilie de la ora 14:00, când ministrul Tudorel Toader a venit la Parlament, precizând că, pentru a fi prezent la dezbaterea moţiunii care îl vizează, a stat numai la prima parte a şedinţei de Guvern. Sala de plen a Senatului era, însă, aproape goală. Toader a precizat că era pregătit să răspundă punctual tututror acuzaţiilor din moţiune.
 
Nici miercuri moţiunea nu a fost  dezbătută, deşi ministrul s-a aflat în Senat. 
El a intrat în biroul preşedintelui Senatului,Călin Popescu Tăriceanu, spunând că va face declaraţii ulterior.
 
Ministrul Justiţei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că nu a fost preocupat să recepteze semnale privind modul în care vor vota reprezentanţii PSD la moţiunea împotriva sa care urmează să fie dezbătută în Senat şi că nu a discutat despre moţiune nici cu preşedintele Senatului, nici cu premierul. „De la ce să mă salveze? Sunt într-un pericol, sau în ce”, a spus Toader, întrebat dacă aşteaptă să fie salvat de votul social-democraţilor.
 
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că în urma acuzaţiei de blocare a unor acte normative, în CEx s-a votat demiterea ministrului Justiţiei Tudorel Toader. "Sper să fie dublată şi de demisie", a spus premierul.. Propunerea de înlocuitor e Eugen Nicolicea. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, după şedinţa CEX, că premierul Viorica Dăncilă nu a fost de acord cu restructurarea, sperând să se rezolve repede remanierea guvernamentală. El a mai precizat că noul ministru al Justiţiei trebuie să rezolve blocajele privind avizarea sau iniţierea unor acte normative care ţin de aplicarea programului de guvernare. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.