Deputatul USR Mihai Poliţeanu a declarat, joi, la RFI, că nu se pune problema ca Uniunea Salvaţi România să renunţe la MInisterul Justiţiei. El a precizat că deocamdată nu a venit nicio invitaţie la dialog din partea premierului desemnat, Nicolae Ciucă, şi a arătat că nu vor susţine un guvern minoritar, şi nici nu se pune problema de a renunţa la Ministerul Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Noi am spus că suntem dispuşi să intrăm la guvernare cu PNL şi UDMR, dar cu un set de garanţii”, a spus deputatul USR, arătând că poziţionarea partidului este clară, şi anume că nu vor susţine un guvern minoritar PNL, cu Nicolae Ciucă premier. Despre refacerea coaliţiei, deputatul a mărturisit că el, personal, nu cred eîn buna-credinţă a PNL-ului”, afirmând că drama acestei ţări este că suntem în plină criză pandemică şi ”trebuie să existe o formă de responsabilitate”. Trebuie să avem cât mai repede un guvern, indiferen de formă, pentru că trăim o tragedie umanitară în România”, a mai spus Poliţeanu. ”Din punctul meu de vedere, nici nu se pune problema să cedăm Ministerul Justiţiei”, dacă se reface coaliţia PNL-USR-UDMR, a mai spus deputatul USR, el arătând că miza PNL este acest minister, pentru ”numirea procurorilor şefi ai Parchetelor. ”Asta este voinţa preşedintelui Klaus Iohannis”, a mai arătat el. Poliţeanu a afirmat că nu s-a discutat cine ar prelua portofoliul, însă el personal l-ar pune tot pe Stelian Ion în această funcţie. El a mai spus că nu este nicio garanţie că un guvern PNL-USR-UDMR va rezista mai mult de câteva luni. Despre faptul că Florin Cîţu insistă cu un guvern minoritar PNL, Poliţeanu: ”E o formă de nebunie, nimic altceva”, adăugând că este vorba de o luptă internă în PNL. ”Este aproape o certitudine că PNL se va rupe”, a mai arătat Poliţeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.