Deputatul PSD de Iaşi Silviu Macovei susţine că partidul trebuie reformat imediat, altfel va dispărea, adăugând că PSD are nevoie de schimbări majore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Silviu Macovei a scris pe Facebook că la prezidenţiale PSD a suferit cea mai dură înfrângere din istoria partidului şi că această realitate trebuie acceptată.

"În urmă cu doar trei ani aveam peste 46 la sută din totalul voturilor, acum nu avem nici guvernare, nici încredere şi am obţinut cel mai ruşinos rezultat la o rundă de alegeri prezidenţiale“, afirmă parlamentarul PSD Silviu Macovei.

El consideră că ignorarea diasporei de către PSD a fost o greşeală fatală şi că românii au plecat în străinătate "nu de prea mult bine“, ci dezamăgiţi de perspectiva viitorului în România.

"Faptul că au votat masiv înseamnă că îşi doresc să se reîntoarcă acasă şi să îşi construiască un trai decent în ţară. Iar PSD a eşuat în a da această încredere. Poate principala vină care i se poate imputa conducerii partidului este că a ignorat complet tinerii şi adulţii tineri. Dacă acum zece ani, un tânăr licean de 18 ani care abia avea drept de vot nu se implica în politică şi nu venea la vot, acesta acum are 28 de ani, lucrează, are chiar şi un copil. El este mult mai implicat şi mult mai preocupat nu atât de salariul minim, cât mai ales de viitorul lui şi al copiilor lui în ţară. Iar acest om se gândeşte pe termen lung, iar pentru el PSD nu putea fi o viziune despre viitor, ci una despre trecut“, a precizat deputatul Silviu Macovei.

Totodată, Macovei susţine că este necesară o schimbare majoră în PSD, în caz contrar acest partid va merge din rău în mai rău.

"Am avertizat public încă înainte de europarlamentare că dacă nu venim cu oameni noi şi mentalităţi proaspete vom pierde alegeri după alegeri. Acum trebuie să ne reformăm, nu mai târziu, altfel PSD va dispărea!“, mai spune deputatul PSD Silviu Macovei.

Macovei este al doilea parlamentar PSD de Iaşi care solicită clarificări urgente în partid, după ce duminică seară, senatorul Vasile Toma preciza că rezultatul obţinut de PSD la prezidenţiale este "ruşinos" şi că toţi cei care au "contribuit" la acest scor trebuie să îşi asume responsabilitatea.

"Partidul Social Democrat este un partid mare, dar, în acest moment, eşuat. Avem nevoie de o echipă de conducere nouă şi competentă care să construiască alternativa social democrată autentică pentru România“, spunea senatorul Vasile Toma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.