Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a cerut miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, o dezbatere ca baza militară de la Deveselu să poarte, în mod onorific, numele fostului senator american John McCain, decedat la finalul lunii august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Azi, de la tribuna Camerei Deputatilor, luând în considerare eforturile constante ale senatorului John McCain pentru sprijinirea României, am sustinut că există premise pentru a lansa o dezbatere privind posibilitatea de a oferi bazei de la Deveselu, in mod onorific, numele sau. Ar fi o expresie extrem de adecvata a parteneriatului romano-american pe care senatorul McCain l-a incurajat si l-a reprezentat atat de bine", a anunţat Ovidiu Raeţchi.

Senatorul american John McCain, erou din Vietnam şi fost candidat la preşedinţie, a murit la finalul lunii august, la vârsta de 81 de ani. El a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală agresivă, în iulie 2017, şi a fost supus unui tratament medical.

John McCain a deţinut şase mandate de senator din partea republicanilor şi a fost candidatul la preşedinţie al acestora, în 2008.

McCain a fost pilot în timpul războiului din Vietnam. Când avionul său a fost doborât, a petrecut mai mult de cinci ani ca prizonier de război. A fost supus torturii, ceea ce l-a lăsat cu dizabilităţi de durată.

viewscnt

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.