Deputatul Marius Bodea a fost ales, duminică seară, la şefia organizaţiei municipale Iaşi a PNL, acesta învingându-l pe istoricul Dorin Dobrincu, după alegeri marcate de tensiuni şi de acuzaţii între taberele din partid. Alegerile de duminică au avut loc la două zile de la o altă şedinţă tensionată, în care s-a decis organizarea unui al doilea tur între primii doi clasaţi, după ce tot Bodea fusese anunţat câştigător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel de-al doilea tur de scrutin s-a desfăşurat duminică seară, la vot participând 416 membri liberali ieşeni din cei 460 care şi-au exprimat opţiunea la primul tur, desfăşurat în cursul zilei de vineri.

Deputatul Marius Bodea a obţinut 257 de voturi, în timp ce contracandidatul său a luat 159 de voturi.

În primul tur care a avut loc vineri, diferenţa între cei doi candidaţi a fost de numai 20 de voturi, iar ceilalţi trei competitori înscrişi în cursă şi-au exprimat sprijinul pentru Dobrincu.

Surse din partid susţin că o parte dintre susţinătorii lui Dobrincu şi-au schimbat opţiunea între cele două tururi, pe fondul scandalului declanşat în urmă cu două zile în filială.

„Alegerile au arătat că partidul este viu, în ciuda momentelor tensionate şi a nedreptăţilor revărsate asupra mea. Vreau să fac echipă cu toţi cei care au fost sau nu alături de mine în această competiţie. Lupta nu este în interior, între noi, ci cu PSD, care ţine Iaşiul încremenit”, a declarat pentru News.ro deputatul Marius Bodea, noul lider al organizaţiei municipale a PNL Iaşi.

La rândul său, Dorin Dobrincu a precizat că speră ca echipa câştigătoare să coaguleze toate grupurile existente în PNL Iaşi.

„Responsabilitatea noii echipe este uriaşă. Am vrut un proiect coerent, iar marele câştig este că s-a relansat competiţia în partid”, a afirmat Dorin Dobrincu.

Marius Bodea este membru PNL de peste 20 de ani şi a fost ales deputat la alegerile din decembrie 2016. La alegerile locale de anul trecut, Bodea a candidat la Primăria Iaşi, obţinând 23 la sută din voturi, ocupând locul doi după Mihai Chirica (PSD).

 În perioada 2012 - 2016, Marius Bodea a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi.

Alegerile pentru şefia organizaţiei judeţene Iaşi a PNL sunt programate sâmbăta viitoare.

Vineri seară, membrii filialei municipale Iaşi a PNL s-au reunit pentru a-şi alege preşedintele, însă după cinci ore de tensiuni şi controverse, s-a decis organizarea unui tur doi, duminică, între primii doi clasaţi, după ce tot deputatul Marius Bodea fusese anunţat câştigător.

După numărarea voturilor, a fost declarat câştigător deputatul Marius Bodea, el obţinând 226 de voturi, cu 20 de voturi peste al doilea clasat, istoricul Dorin Dobrincu. Ceilalţi trei liberali înscrişi în cursă au obţinut împreună 11 voturi, în timp alte 16 voturi au fost anulate.

De altfel, Marius Bodea a urcat la tribună pentru a susţine discursul de învingător, el cerând totodată ca liberalii să înceteze „bălăcăreala” din interiorul filialei şi să se concentreze pe bătălia cu PSD.

Tabăra lui Dorin Dobrincu a contestat vehement rezultatul, susţinând că trebuie organizat un al doilea tur doi, pe motiv că deputatul Bodea nu a obţinut jumătate plus unu din numărul total de voturi, întrucât au fost scoase din cvorum voturile declarate nule.

Iniţial, membrii comisiei de organizare a alegerilor a respins solicitarea, însă după zeci de minute de ceartă, s-a decis organizarea unui tur doi, duminică după-amiază, pe buletinele de vot urmând a figura Marius Bodea şi Dorin Dobrincu.

Întreaga şedinţă de vineri seară de la PNL Iaşi a fost tensionată, unele discursuri fiind întrerupte de huiduielile celor prezenţi în sală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.