Deputatul liberal Cosmin Şandru a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi promis funcţii pentru apropiaţii altui parlamentar, dacă nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor ŞANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României şi BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită”, a transmis, miercuri, DNA.  

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, la data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, inculpaţii Şandru Cosmin şi Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituţii publice, după ce ar fi fost înscrişi formal ca membri de partid. 

”Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea menţionată mai sus”, a mai transmis DNA.  

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

     

    

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.