Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind instituirea zilei de 11 iunie ca „Ziua Victoriei Revoluţiei de la 1848 şi a Democraţiei Româneşti”. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 11 iunie, Ziua Victoriei Revoluţiei de la 1848 şi a Democraţiei Româneşti. Potrivit expunerii de motive, măsura este justificată prin evenimentul istoric care a avut loc la data de 11 iunie 1848, când, la Bucureşti, sub presiunea maselor, a fost semnată „Proclamaţia de la Islaz”, socotită a fi „însuşi fundamentul democraţiei româneşti”.

„Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile neguvernamentale pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestei zile”, conform proiectului de lege.

În semn de cinstire a eroismului manifestat şi a memoriei martirilor căzuţi în lupta pentru victoria Revoluţiei de la 1848 şi a democraţiei româneşti, municipiile Bucureşti, Blaj şi Craiova se declară oraşe-martir ale Revoluţiei de la 1848, mai arată iniţiativa legislativă adoptată de către deputaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.