Deputatul PSD Silviu Macovei a transmis, marţi, o replică pentru liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, care a cerut demiterea directorului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, pentru că nu are pregătire în domeniu. ”Se suie pe tragedia de la Maternitatea de la Botoşani pentru un iluzoriu câştig de imagine!”, afirmă Macovei, el precizând că managerul unei unităţi medicale poate avea la bază orice altă profesie, atâta timp cât respectă cerinţele legii, legate de cursurile de management medical şi ştie să administreze competent şi cu bună credinţă o unitate de prestare de servicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Liberalii spun lucruri trăznite! Degringolada liberalilor ieşeni atinge cote paroxistice, iar spaima de a deveni nesemnificativi pe scena politică îi face pe „urmaşii” lui Brătianu să declanşeze atacuri şi declaraţii fără noimă. Ultimul caz este al preşedintelui PNL Iaşi, Alexandru Muraru care, incapabil să scoată partidul din ruşinea naţională în care se află cu Primăria şi CJ Iaşi, se suie pe tragedia de la Maternitatea de la Botoşani pentru un iluzoriu câştig de imagine!”, spune deputatul PSD pe Facebook.

Silviu Macovei arată că ”Alexandru Muraru compară unul dintre cele mai mari şi mai importante spitale din ţară, Sf. Spiridon, cu Maternitatea din Botoşani”.

”Deputatul liberal forţează un „apropo” deşi Spitalul Sf. Spiridon este unul de elită, cu medici şi asistenţi medicali de cel mai înalt nivel. Şi cum face dl. Muraru acest lucru? Legându-se de managerul spitalului ieşean, numit legal şi normal în funcţie de Ministrul Sănătăţii în urma unui concurs. Fiindcă pare că are nevoie de clarificări, o să îl ajut pe domnul Muraru să se dumirească despre ce vorbeşte”, afirmă social-democratul. Silviu Macovei arată că ”managerul unei unităţi medicale nu trebuie să execute actul medical. ”Asta o face personalul medical! Treaba managerului este să asigure condiţiile necesare pentru ca medicii şi asistenţii să îşi facă treaba cum trebuie”, spune deputatul PSD.

”Managerul unei unităţi medicale are responsabilităţi administrative, prin urmare coordonează logistica acelei unităţi, la fel cum se gestionează şi administrează orice altă unitate de servicii. Pentru specificităţile medicale există un director medical cu atribuţii şi competenţe fix pe actul medical”, mai spune Macovei.

El afirmă că managerul unei unităţi medicale poate avea la bază orice altă profesie, atâta timp cât respectă cerinţele legii, legate de cursurile de management medical şi ştie să administreze competent şi cu bună credinţă o unitate de prestare de servicii.

”Acuma serios, nu trebuie să fii medic pentru a asigura un spital cu echipamente sau consumabile. Nevoile specifice sunt urmărite de directorul medical. Sincer, cred că liberalii ieşeni sunt în stare să facă cele mai aiuristice sau conspiraţioniste teorii doar pentru a arăta că încă mai contează politic. Şi, foarte trist, au ales să facă asta contra noastră, a PSD, în timp ce vor să fie şi să rămână la guvernare. Domnule Muraru, priviţi cu atenţie „bârna” din vârful conducerii liberale a CJ şi PMI şi începeţi „revolta” de acolo, de la dumneavoastră din curte!”, precizează Macovei.

Preşedintele PNL Iaşi, Alexandru Muraru, solicită ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, demiterea directorului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi deoarece nu ar avea pregătire în domeniul medical şi i-a acuzat pe social-democraţi că nu au fost capabili să identifice pentru aceste funcţii de conducere profesionişti “care să nu fie pile de partid”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.