Hubert Thuma, deputat liberal de Ilfov, susţine că filialele PSD şi ALDE îi contactează pe consilierii judeţeni ai PNL pe care îi ameninţă sau le fac promisiuni astfel încât să obţină o altă majoritate în Consiliul Judeţean Ilfov pentru alegerea preşedintelui decât cea constituită deja între PNL şi PMP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În calitate de parlamentar de Ilfov, fac un apel public la organizaţiile PSD şi ALDE din Ilfov să înceteze demersul meschin de a-i contacta pe consilierii judeţeni ai PNL Ilfov pentru a le face promisiuni sau pentru a-i ameninţa, cu scopul de a forma o altă majoritate decât cea constituită deja la nivelul judeţului, între PNL şi PMP”,  a afirmat deputatul Hubert Thuma, într-un comunicat de presă dat publicităţii marţi.

Liberalul acuză PSD că încearcă să deturneze prin aranjamente de culise voinţa alegătorilor din judeţ şi opţiunile politice ale consilierilor aleşi.

”Dacă aceste lucruri nu vor înceta de îndată, consilierii PNL Ilfov care au fost contactaţi pentru a li se transmite promisiuni sau ameninţări le vor face publice şi, de asemenea, vor sesiza instituţiile statului care au atribuţii în acest sens”, mai spune Hubert Thuma.

Preşedintele filialei Ilfov a Partidului Mişcarea Populară, Rizia Tudorache, a declarat, sâmbătă, că a semnat cu Partidul Naţional Liberal un protocol de formare a majorităţii în Consiliul Judeţean Ilfov, astfel că liberalilor le revine funcţia de preşedinte al CJ, iar PMP va avea doi vicepreşedinţi.

”Am realizat o majoritate pentru Consiliul Judeţean Ilfov, majoritate care constă în preluarea preşedinţiei de către PNL prin domnul preşedinte Marian Petrache şi două funcţii de vicepreşedinte pentru Partidul Mişcarea Populară. De asemenea, am ajuns la concluzia că o bună parte, dacă nu majoritatea chiar, din proiectele pe care noi le-am susţinut în campania electorală pe parcursul acestor 4 ani, vor fi duse la îndeplinire cu siguranţă”, a declarat, sâmbătă, la sediul Partidului Mişcarea Populară, preşedintele PMP Ilfov, Rizia Tudorache.

La rândul său, preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, a declarat că nu a avut ”nicio discuţie, nicio negociere mai uşoară”, aşa cum a avut-o cu preşedintele PMP Ilfov pe crearea acestei majorităţi la CJ Ilfov.

”Nu am discutat iniţial de nicio funcţie, am discutat de proiectele care sunt interesante pentru noi, domnul preşedinte este cu două proiecte în mod deosebit: gestionarea integrată a deşeurilor şi transportul public de călători. (...) După semnarea protocolului, avem o majoritate lejeră la Consiliul Judeţean, adică noi suntem 18 consilieri judeţeni, faţă de ce are PSD şi ALDE, 15”, a declarat preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.