Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărăşian, a transmis joi că este nevoie ca noul cadru normativ privind căutarea persoanelor dispărute să fie adoptat cât mai repede de către Parlamentul României pentru a asigura structurilor Poliţiei Române instrumentele legale necesare pentru a eficientiza procedurile de căutare şi de găsire a persoanelor dispărute, atât în ţară, cât şi în străinătate:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit parlamentarului PNL, legislaţia este un factor determinant în facilitarea şi sprijinirea operaţiunilor de identificare şi de găsire a persoanelor dispărute.

”Evenimentele nefericite din ultimii ani ne-au demonstrat că Poliţia Română are ofiţeri de excepţie, dar puţine instrumente, chiar şi la nivel naţional, pentru a declanşa o operaţiune amplă, rapidă şi încununată de succes. Dacă la nivel naţional este greu, atunci nu ne surprinde faptul că documente oficiale ale unor autorităţi guvernamentale din state membre ale Uniunii Europene ne arată că, în ultimii ani, numărul românilor declaraţi dispăruţi a crescut, fiind vorba preponderent despre minori. Or, ştim bine că, în realitate, numărul românilor dispăruţi este mult mai mare, în condiţiile în care autorităţile îi caută doar pe cei pentru s-a formulat o sesizare oficială de dispariţie”, spune Făgărăşian.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

El afirmă că priveşte cu mare speranţă faptul că proiectul de lege aflat acum în dezbaterea Parlamentului oferă Poliţiei Române un cadru juridic mult mai consolidat de cooperare şi de colaborare cu structurile similare din Italia, Spania, Germania, Franţa sau Marea Britanie, state unde se află cele mai mari comunităţi de români.

”Am convingerea că o întârire a colaborării poliţieneşti transfrontaliere va diminua, în mod semnificativ, numărul de cetăţeni români dipăruţi în afara frontierelor ţării, pe care foarte multe familii îi aşteaptă în ţară. De aceea, este esenţial ca, de la toamnă, România să aibă o legislaţie modernă şi eficientă care să sprijine acţiunile Poliţiei Române în procedurile de căutare şi de găsire a persoanelor dispărute”, menţionează deputatul PNL de diaspora. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.