Guvernul a decis ca structura din subordinea primului-ministru care se ocupa de organizarea festivităţilor legate aniversarea Centenarului Marii Uniri din 1918 să treacă la Ministerul Culturii, cu personalul şi fondurile aferente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbarea este motivată prin capacitatea instituţională, rolul şi atribuţiile Ministerului Culturii.

”Departamentul Centenar, structură fără personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi în subordinea prim-ministrului, se va desfiinţa, iar MCIN va prelua numărul de posturi şi personalul Departamentului. Personalul îşi va păstra drepturile salariale avute la data intrării în vigoare a acestei ordonanţe. Încadrarea personalului se va realiza cu respectarea procedurii şi regimului juridic aplicabil fiecărei categorii de personal din cadrul MCIN, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei”, informează Guvernul 

Ministerul va prelua inclusiv alocările bugetare şi patrimoniul Departamentului Centenar.

”Totodată, pentru realizarea unei bune coordonări la nivel naţional a pregătirii, organizării şi desfăşurării manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului Marii Uniri şi a Primului Război Mondial se va constitui Comitetul interministerial pentru Centenar. Comitetul va fi condus de prim-ministru, în calitate de preşedinte, şi de ministrul culturii, în calitate de vicepreşedinte, şi va avea în componenţă câte un reprezentant al Secretariatului General al Guvernului, al Ministerului Finanţelor Publice, al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, al Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Externe şi al Institutului Cultural Român”, precizează sursa citată.

Comitetul se va întruni o dată pe lună şi ori de cîte ori va fi necesar. ”La şedinţele Comitetului, în funcţie de tematica supusă dezbaterii, pot fi invitaţi să participe şi reprezentanţi ai altor ministere sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi reprezentanţi ai mediului academic, ai organizaţiilor neguvernamentale sau ai sindicatelor reprezentative pentru administraţia publică”, transmite biroul de presă de la Palatul Victoria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.