Vicepreşedintele Tineretului ALDE Elena Alecu şi Andrei Timiş, membru în conducerea TLDE, îşi anunţă demisiile din partid, acuzându-l pe Călin Popescu Tăriceanu că promovează ”politicieni penali”. Ei susţin că vorbesc în numele tinerilor din mai multe organizaţii ale partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am ales să facem politică liberală pentru că avem convingerea fermă că liberalismul e doctrina potrivită generaţiei noastre, care îmbină în mod perfect libera iniţiativă, respectarea drepturilor şi promovarea valorile autentice. Am ales să facem politică liberală în ALDE, crezând că un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal încă de la începutul anilor `90 va face o politică pe care ne-o dorim cu toţii. Ne-am înşelat. Am fost înşelaţi”, susţin Elena Alecu şi Andrei Timiş, într-un comunicat.

Ei îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că nu face politică liberală, ci ”politica de cadre a penalilor invitaţi să preia partidul şi să ocupe funcţiile-cheie”.

În opinia lor, listele partidului, aşa cum încep ele să se contureze, demonstrează că toată munca lor din ultimul an, toate procentele – puţine sau multe, după caz – pe care au reuşit să le strângă la alegerile locale, toate eforturile puse exclusiv în slujba ALDE se află acum la dispoziţia urmăriţilor penal, a trimişilor în judecată şi a condamnaţilor cu care Călin Popescu Tăriceanu a populat acest partid.

”Suntem tineri care vor să facă politică. Politică liberală, nu politică anti-justiţie. ALDE, un proiect politic început frumos, a devenit în ultimele luni colacul de salvare pe care Călin Popescu Tăriceanu îl aruncă celor certaţi cu legea, cu aprobarea tacită a lui Daniel Constantin. Noii «colegi de partid» exluşi de peste tot şi recuperaţi de Tăriceanu nu fac decât să confirme eticheta de partid al penalilor. Iar noi, convinşi că rolul generaţiei noastre e să facem politică respectând legea, nu putem accepta asocierea cu personaje toxice pentru România. Iar pentru că partidul nu se poate schimba, iar fiecărei critică preşedintele Tăriceanu îi răspunde cu o excludere, am decis să părăsim ALDE”, precizează cei doi.

Ei spun că vor face ”politică liberală, nu politică penală” şi că vorbesc în numele tinerilor din mai multe organizaţii ale partidului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.