Senatorul PNL Ion Iordache şi-a anunţat, marţi, demisia din grupul senatorial liberal, el precizând că este ”un act de protest faţă de actuala conducere a partidului care ia decizii fără consultare şi care urmăreşte doar interesele grupului care a acaparat partidul”. Numărul total al parlamentarilor PNL care s-au dezafiliat din grupurile liberale a ajuns, până în prezent, la 15, după demisia lui Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am decis să demisionez din grupul PNL din Senat şi voi rămâne senator neafiliat politic. Este un act de protest faţă de actuala conducere a partidului care ia decizii fără consultare şi care urmăreşte doar interesele grupului care a acaparat partidul.
Am amânat acest moment sperând că, măcar în ultimul ceas, noua conducere a PNL să-şi amintească despre misiunea grea asumată anul trecut, să reformeze România şi să o transforme într-un adevărat stat de drept”, a scris senatorul pe Facebook. 

Ion Iordache spune că speră ca semnalul său de alarmă să determine o reacţie din partea tuturor liberalilor de bună credinţă care nu sunt de acord cu această guvernare haotică şi care nu au fost consultaţi nici măcar o data când s-au luat decizii. ”

Cum explici că, din cauza unor iresponsabili, dispare zilnic un sat românesc, că nu se ştie când şi cum se va rezolva explozia preţurilor la electricitate, gaze, materiale de construcţii sau mâncare”, spune el. 

”Datoria faţă de gorjeni mă obligă să iau atitudine, să apăr interesele lor, nu pe ale unei clici iresponsabile, de aceea nu-mi permit să dau niciun pas înapoi în lupta mea pentru bunăstarea gorjenilor!”, mai scrie senatorul. 


El afirmă că doreşte să facă parte dintr-o echipă formată din oameni echilibraţi şi dispuşi să pună umărul la treabă, nu ”dintr-o gaşcă instabilă care nu a muncit niciodată!”

 

”Nu renunţ la proiectul meu pentru Gorj şi la ideea că putem lua măsuri bune, independent de culoarea politică! Eu nu uit niciodată de unde am plecat şi care sunt nevoile oamenilor care m-au trimis în Parlament”, mai spune Iordache.

Odată cu plecarea senatorului Ion Iordache, numărul parlamentarilor care părăsesc grupurile PNL a ajuns la 15.

 

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban şi-a anunţat în 26 octombrie plecarea din grupul parlamentar al PNL.

 
Exemplul său a fost urmat de mai mulţi parlamentari liberali care au rămas însă membri în partid. Până acum şi-au mai anunţat oficial dezafilierea de la grupurile parlamentare ale PNL Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira şi Nicolae Giugea, Antonel Tănase şi Gabriel Plăiaşu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.