O delegaţie a Subcomisiei pentru Securitate şi Apărare din Parlamentul European se află în vizotă oficială în România şi Republica Moldova, primul loc vizitat fiind Poligonul Cincu, la Grupul de luptă NATO. Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, este parte a delegaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Zilele acestea mă aflu într-o vizită oficială a unei delegaţii a Parlamentului European în România şi R. Moldova. Misiunea este organizată de Subcomisia pentru Securitate şi Apărare, condusă de doamna Nathalie Loiseau. Primul popas l-am făcut la Cincu unde se află Grupul de Luptă NATO”, a transmis, luni seară, Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook.

Condus de Franţa, acesta a fost constituit acum un an pe teritoriul României ca răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina.

”Este unul dintre cele 8 grupuri de luptă de pe flancul de est al NATO şi are menirea de a întări capacitatea de descurajare şi apărare pe termen mediu şi lung. N-am crezut niciodată că voi trăi un sentiment atât de ciudat; să fiu în misiune europeană acasă pentru a discuta despre apărarea R. Moldova în faţa ameninţărilor Rusiei”, a mai transmis eurodeputatul.

Acesta şi-a exprimat speranţa că cetăţenii români vor înţelege ”cât de importantă este umbrela de securitate a NATO, lucru de care românii din R. Moldova nu se pot bucura, iar ameninţările Rusiei curg continuu”.

”Toată lumea civilizată este alături de cel de-al doilea stat românesc, mai puţin politicienii extremişti care răspândesc propagandă disperată împotriva R. Moldova şi a Uniunii Europene. Noi însă ştim ce avem de făcut. Putin nu ne poate diviza, noi vom rămâne uniţi împotriva tuturor ameninţărilor, indiferent de unde vin”, a mai transmis liderul PMP.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.