Decizia de excludere din partid a unuia dintre cei doi consilieri municipali ai USR Buzău acuzat că a susţinut referendumul pentru unirea comunei Ţinteşti cu municipiul Buzău iniţiat de primarul social-democrat Constantin Toma a fost suspendată de forurile centrale până la clarificarea situaţiei şi audierea ambelor părţi implicate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit preşedintelui USR Buzău, Mihai Răzvan Moraru, Biroul Naţional al USR a decis să audieze vineri seară atât reprezentantul organizaţiei judeţene, cât şi pe alesul local Petrică Irinel Cârste, pe care conducerea organizaţiei judeţene buzoiene îl vrea exclus din partid, urmând ca, după audierea părţilor implicate, să fie luată o decizie.
La rândul său, Cârstea a explicat că va apela la toate căile de atac pentru a nu fi exclus din partid, pentru că se consideră nevinovat şi a dat exemplu şi de alţi membrii USR care s-au declarat pro-referendumul organizat de Constantin Toma.
„Sper să fiu judecat corect şi să fiu repus în drepturi. Am explicat şi in faţa colegilor de la judeţ că am susţinut acest referendum strict din motive administrative, aşa cum au susţinut şi alţi colegi de-ai mei: primarul Bacăului, colegul meu Lucian Viziteu, colegul deputat Emanuel Ungureanu şi alţi colegi din ţară care doreau să se întâmple acest lucru ca un exemplu de urmat. Replica dânşilor a fost că ceilalţi colegi nu fac parte din USR Buzău şi că eu trebuia să respect o decizie a organizaţiei”, a spus Irinel Cârstea.

În iulie, consilierii locali din Buzău şi din Ţinteşti au aprobat, în şedinţe care au avut loc în acelaşi timp, organizarea referendumului pentru alipirea celor două unităţi administrativ teritoriale. Conslierii USR s-au abţinut de la vot, dar Cîrstea a apreciat demersul ca fiind bun. 

Referendumul a avut loc în luna septembrie, dar nu a fost validat.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.