Deputatul PSD Daniel Suciu a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre afirmaţiile ministrului Finanţelor, Adrian Câciu privind impozitarea proprietăţilor, de anul viitor, că nu e pentru prima dată când partidul său doreşte o dezbatere publică asupra unor subiecte care ţin inclusiv de impozitare sau de schimbarea unei folosofii care ar putea să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat. ”La noi la PSD, nu ne trezim să vorbim aşa cum ne trezim în stradă”, a mai spus Suciu, precizând că există inclusiv în Bucureşti oameni care nu îşi fac firme dar îşi ascund prin sute de apartamente şi plătesc un impozit extrem de mic şi fac un profit foarte mare. De ce să nu ne uităm în zona asta, pentru că tot evaziune fiscală se numeşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să ştiţi că nu e pentru prima dată când partidul nostru doreşte o dezbatere publică asupra unor subiecte care ţin inclusiv de impozitare sau de schimbarea unei folosofii care ar putea să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat. La noi la PSD, nu ne trezim să vorbim aşa cum ne trezim în stradă, fără să discutăm în interiorul partidului”, a a spus Daniel Suciu.

El a precizat că, dacă se poate considera că aceste propujneri sunt un prim pas spre o dezberere cu partenerii socali şi inclusiv cu cei de guvernare, crede că acest pas a fost făcut. Daniel Suciu a arătat că a văzut şi răspunsul premierului Nicolae Ciucă pe acest subiect şi nicio decizie nu e luată fără o decizie în interiorul coaliţiei.

”PSD, prin vocea ministrului de Finanţe, introduce o temă în dezbatere, pe care evident că o vom discuta ş în interiorul coaliţiei şi o să vedem câte din propunerile acestea vor fi acceptate. Noi credem că există o preocupare şi ar trebui să existe o preocupare să vedem ce putem schimba, şi ce nu a funcţionat bine, pentru că este într-adevor nevoie de bani la buget, pentru investiţii, şi da, impozitarea unor averi mai mari, aşa cum se află şi în practiva altor ţări europene, ar trebui să fie o discuţie şi în România”, a spus Suciu.

Daniel Suciu a continuat: ”Eu nu discut despre termenul de bogat, sau mai puţin bogat. Eu reţin că există inclusiv în Bucureşti oameni care nu îşi fac firme dar îşi ascund prin sute de apartamente şi plătesc un impozit extrem de mic şi fac un profit foarte mare. De ce să nu ne uităm în zona asta, pentru că tot evaziune fiscală se numeşte”. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că Executivul condus de premierul Nicolae Ciucă a clarificat faptul că nu vor exista noi taxe, înainte să existe consultări cu mediul de afaceri, societatea civilă. De altfel, în acest an nu a fost introdusă nicio taxă nouă, a adăugat el.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.