Fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu afirmă că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, ”trebuie să fie demis de urgenţă sau, cu aceeaşi urgenţă, trebuie să-şi dea demisia” pentru că ar fi introdus în programele de sănătate o clinică privată la care lucrează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Sănătăţii trebuie să fie demis de urgenţă sau, cu aceeaşi urgenţă, trebuie să-şi dea demisia! Nu se poate ca, la 3 zile după ce a fost numit ministru, acest domn, profesionist poate, să semneze un contract de muncă cu o clinică privată, iar la 11 zile să introducă această clinică privată în programele de sănătate”, a scris Daniel Suciu, joi, pe Facebook.

Fostl ministru al Dezvoltării afirmă că aceasta este ”definiţia clară a conflictului de interese, care este şi penal”.

”Aşadar se impune de urgenţă ca acest ministru să plece la Sibiu, înapoi acasă!”, a mai scris Suciu.

Anterior, premierul Ludovic Orban a afirmat că nu intenţionează schimbarea ministrului Sănătăţii.

Întrebat, joi, într- conferinţă de presă dacă ia în calcul schimbarea ministrului Sănătăţii, date fiind suspiciunile de conflict de interese care planează asupra acestuia, Orban a răspuns: ”Nu. Atâta timp cât nu există lucruri foarte clare care să ducă la o astfel de decizie, atâta timp cât nu există motive cum să iau în calcul aşa ceva”.

La rândul său, vicepremierul Raluca Turcan a transmis că un guvern liberal ia măsuri liberale, iar liberalizarea programelor de sănătate – propusă de Ministerul Sănătăţii – nu face decât să spargă monopolul unor spitale publice.

Turcan afirmă că, în baza contribuţiei sale, un pacient ar trebui să poate decide la ce unitate medicală doreşte să fie tratat. Vicepremierul afirmă că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a spart monopolul statului asupra serviciilor de sănătate şi de aceea i-a deranjat grupul care ” ţine în frâu tot ce mişcă în Sănătate”.

Libertatea.ro a relatat, joi, că ministrul Sănătăţii are un contract de muncă cu Spitalul Polisano din Sibiu şi a publicat un ordin de ministru care reduce dotările necesare pentru accederea în programul ”Acţiunile Prioritare pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut”, care ar putea favoriza spitalul la care lucrează.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.