Deputatul Daniel Constantin a declarat, marţi, după discuţia cu Victor Ponta, că în momentul de faţă ”s-a creat masa critică” pentru ca moţiunea de cenzură să nu treacă, dar nu a vrut să spună numărul parlamentarilor din coaliţie care ar fi de partea lui Sorin Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat cum ar putea să guverneze un  Executiv cu susţinere de cel mult 20 de parlamentari, Daniel Constantin a răspuns: ”O să vedeţi mâine care va fi susţinerea şi vom discuta după aceea cum poate să guverneze. Au mai fost situaţii într-un fel sau altul, o să discutăm la momentul potrivit”.

În ceea ce priveşte faptul că la discuţia cu Ponta a fost şi Eugen Teodorovici, care a anunţat că votează moţiunea de cenzură, Constantin a spus că ”sunt lucruri care sunt dincolo de activitatea politică”.

”Acum nu putem să nu ne mai salutăm pe holurile Parlamentului. Discutăm, dezbatem şi ceea ce se întâmplă în politică, dar asta nu înseamnă că încercăm să îl convingem pe domnul Teodorovici să vină într-o parte sau alta. Dânsul are convingerile proprii, am văzut că sunt foarte puternice şi fiecare rămâne cu convingerile sale politice”, a spus el.

Constantin a mai declarat că susţinătorii lui Grindeanu nu au sunat parlamentari pentru a-i convinge să nu voteze moţiunea.

”Nu am stat cum stau cei doi, dl Tăriceanu şi domnul Dragnea, să sunăm oameni, să promitem funcţii, să facem anumite lucruri. Fac acest lucru din convingere. Discuţiile pe care le-am avut, le-am făcut din convingere şi au fost generate în primul rând de parlamentari care ne-au sunat pe noi şi au spus: «nici noi nu suntem de acord cu chestiunea asta». Nu se poate să dărâmi propriul guvern, nu se poate să continuăm modul acesta de a face politică. Nimeni nu mai vrea să se raporteze la un singur om, fie că vorbim de preşedintele ALDE, fie că vorbim de preşedintele PSD. Toţi vor să schimbe, să fie participanţi la decizie. (...) Astea sunt nemulţumirile pe care le au parlamentarii, acum a intervenit şi negocierea de ultimă oră şi, ştiţi cum se spune, dă-i omului puterea ca să vezi cu adevărat cine este. Cam la asta se rezumă ce au făcut cei doi în negocierile de ieri, punând pe masă absolut orice, ne-au arătat că sunt în stare de orice numai pentru a păstra puterea, numai pentru a nu pierde anumite privilegii. (...) Nu poţi ceva ce se discută de 16 ani să agreezi în două ore. Sunt lucruri fundamentale”, a mai declarat Daniel Constantin.

Ponta a fost marţi, la Parlament, la biroul pe care îl are ca preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, unde au mai venit Daniel Constantin, Eugen Teodorovici, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Alin Văcaru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.