Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va fi adoptată o hotărâre de Guvern prin care se va transfera de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă, în sensul motivării situaţiei excepţionale. Dăncilă a spus că măsura va fi luată pentru a depăşi situaţia de blocaj, "care putea fi rezolvată uşor dacă preşedintele îşi îndeplinea obligaţia stabilită de Constituţie de a semna propunerile de interimari".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de luni, că împreună cu echipa guvernamentală a identificat măsurile pentru a depăşi această situaţie de blocaj, "care putea fi rezolvată uşor dacă preşedintele îşi îndeplinea obligaţia stabilită de Constituţie de a semna propunerile de interimari".

"Pentru deblocarea acestei situaţii, vom adopta o hotărâre de Guvern prin care vom transfera de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă în sensul motivării situaţiei excepţionale, aşa cum cere legislaţia. Este o măsură firească având în vedere că oportunitatea emiterii actelor normative aparţine Guvernului, în ansamblul său, iar acest aviz poate fi dat de către SGG", a spus Dăncilă.

Ea a mai spus că acest atribut a aparţinut în trecut unui departament aflat în subordinea aparatului de lucru al Guvernului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.