Premierul Viorica Dăncilă susţine că relaţiile dintre Guvern şi Comisia Europeană trebuie dinamizate, pentru că acest lucru ar putea duce atât la evitarea situaţiilor în care România să fie judecată de alte state membre pe baza unor dezinformări, dar şi la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am această certitudine că noi, ca şi Guvern, trebuie să punem accent pe dimensiunea europeană. Asta înseamnă o dinamizare a relaţiilor pe care le avem cu Comisia Europeană. Comisia Europeană trebuie informată corect şi la timp şi cred că acest lucru va duce la rezultate pozitive în ceea ce priveşte guvernarea. Cred că o informare bună, o relaţie bună cu Bruxelles-ul poate aduce plusvaloare atât pe absorbţia fondurilor europene, pe proiecte europene, dar şi în ceea ce ne priveşte, pentru a cunoaşte situaţia reală şi a nu mai avea situaţii în care România a fost pusă în postura de a fi judecată de alte state membre numai pe baza dezinformării a unor oameni de rea-credinţă”, a declarat Viorica Dăncilă duminică, la România Tv.

Premierul a garantat că se va implica în colaborarea cu Comisia Europeană şi că va vorbi cu toţi comisarii, în primul rând cu preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk, precum şi cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Dăncilă a mai spus că obiectivul României este să crească gradul de absorbţie, astfel încât în 2020 să se ajungă la un procent de 72,5 la sută, iar în 2023 la 100 la sută.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.