Premierul Viorica Dăncilă a spus miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări în cadrul întâlnirii pe care au avut-o săptămâna trecută, că investitorii turci vor construi un spital regional la Constanţa, cu 1.000 de paturi, dar că sunt interesaţi şi de creşterea volumului schimburilor comerciale de la 7 miliarde de dolari la 10 miliarde de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Oamenii de afaceri turci şi cei din ţările din Golf sunt interesaţi să investească în România în infrastructură, în sănătate, să dezvolte proiecte de anvergură în parteneriat public-privat. Am avut o discuţie aplicată cu preşedintele Republicii Turcia. Domnul Erdogan m-a asigurat că investitorii turci sunt interesaţi de construirea unui spital regional la Constanţa, de 1.000 de paturi, şi de creşterea volumului schimburilor comerciale de la 7 miliarde de dolari la 10 miliarde de dolari”, a declarat premierul Viorica Dăncilă miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a mai spus că o companie din Emiratele Arabe Unite vrea să investească 100 de milioane de euro în parcuri logistice şi industriale, la Aiud, Craiova, Constanţa, Bucureşti şi în judeţul Prahova.

„În Emiratele Arabe Unite interesul a fost la fel de mare pentru proiectele în parteneriat public privat, dar şi pentru alte investiţii. O companie vrea să investească peste 100 de milioane de euro în parcuri logistice şi industriale, la Aiud, Craiova, Constanţa, Bucureşti şi judeţul Prahova. Există interes şi pentru construirea Portului Bucureşti pe canalul Dunăre – Bucureşti. Având în vedere acest potenţial, am hotărât crearea unui parteneriat strategic economic între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, un cadru mai restrâns şi mai activ de colaborare la nivel guvernamental”, a spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a fost săptămâna trecută într-o vizită oficială în Turcia şi s-a întâlnit la Ankara cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Ulterior, Dăncilă a mers în Emiratele Arabe Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.