Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, afirmă că nu vrea să candideze la alegerile prezidenţiale, dar va susţine persoana care va fi cel mai bine plasată în sondaje. "Este un semn prin care dăm dovadă de realism. Trebuie să mergem cu cel care are cele mai multe şanse. Nu ştiu dacă eu am cele mai multe şanse, poate sunt colegi din partid, poate ne gândim la persoane din afara partidului care au mult mai mutle şanse", spune Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată, la Adevărul Live, dacă votul de la moţiunea de cenzură o transformă în favorit la şefia PSD, Dăncilă a spus: "Nu m-am gândit la alegerile din PSD".

"După cum ştiţi, fiecare coleg, fiecare colegă poate candida la una din cele trei funcţii, preşedinte, preşedinte executiv sau secretar general. Nu am făcut acest lucru şi nu am vrut Congresul gândindu-mă la mine, eu pot să pierd. Eu sunt preşedinte executiv, acum sunt preşedinte interimar, deci oricum aveam conducerea partidului, puteam să nu-mi doresc un congres. Dar m-am gândit că trebuie să dăm legitimitate unei conduceri (...)", a afirmat ea

Întrebată dacă va demisiona din fruntea Guvernului dacă va pierde la Congres şefia PSD, Dăncilă a răspuns: "Nu, categoric nu. Nu voi condiţiona cele două lucruri, dar pornesc de la premisa că este bine ca preşedintele partidului să fie şi şeful Executivului".

"Dar, dacă colegii şi colegele mele preuzenţi la Congres vor hotărî acest lucru, mă voi supune majorităţii", a spus Dăncilă.

De asemenea, întrebată dacă nu crede că i se va cere să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, ea a afirmat: "Categoric acest vot şi susţinerea colegilor mei îmi aduce o responsabilitate în primul rând faţă de ei".

"În ceea ce priveşte candidatura mea la prezidenţiale, eu am spus: nu vreau să candidez la prezidenţiale, dar voi susţine persoana care va fi cel mai bine plasată în sondaje. Voi fi alături de candidatul sau candidata pe care o vom avea în fiecare moment. Eu cred că este foarte bine să susţin un candidat şi să nu fie preşedintele partidului cel care candidează", a mai spus Dăncilă.

Ea a spus că nu crede că la Congres i se va cere acest lucru, ci se vor face sondaje cu toţi cei care vor să candideze.

"Eu cred că un preşedinte de partid poate ajuta mult mai mult candidatul (...) preşedintele partidului este cel care efectiv strânge rândurile în spatele candidatului", a susţinut Viorica Dăncilă.

Ea a afirmat că faptul că nu va candida la prezidenţiale nu trebuie interpretat ca o slăbiciune.

"Este un semn prin care dăm dovadă de realism. Trebuie să mergem cu cel care are cele mai multe şanse. Nu ştiu dacă eu am cele mai multe şanse, poate sunt colegi din partid, poate ne gândim la persoane din afara partidului care au mult mai mutle şanse", a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.