Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că nicio persoană nu va avea pensia de la stat diminuată dacă va contribui la Pilonul II de pensii, o echipă de specialişti din Guvern urmând să discute cu administratorii de pensii private şi cu asociaţiile de beneficiari, pentru a se realiza un nou cadru legal. Dăncilă a precizat că îşi propune ca până la sfârşitul trimestrului al doilea, acesta să primească avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a putea fi adoptat în şedinţă de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru că în ultima perioadă au aprăut mai multe speculaţii în spaţiul public, vreau să fac câteva precizări legate de Pilonul II de pensii. Finalizarea cadrului legislativ privind dezvoltarea Pilonului II de pensii reprezintă una dintre priorităţile trimestrului următor, iar în acest sens ne vom asigura că nicio persoană nu va avea pensia diminuată de la stat dacă contribuie la Pilonul II de pensii. Pentru a face acest lucru, am format o echipă care poartă discuţii cu administratorii de pensii private şi cu asociaţiile de beneficiari ai acestor pensii private, pentru a crea un cadru nou, un cadru european, cu mai multă deschidere pentru economisire şi investiţii. Ne propunem ca până la sfârşitul trimestrului doi, acest nou cadru legal să obţină avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară şi apoi să poată fi aprobat în Guvern”, a declarat premierul Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă spunea încă de marţi că se lucrează la un pachet privind Pilonul II de pensii şi a spus că va prezenta mai multe detalii când va fi gata.

Referitor la scăderile la contribuţiile din Pilonul II de pensii, Dăncilă a spus: “Contribuţiile la Pilonul II au scăzut de la 5,1% la 3,75% odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Legat de Pilonul II vom face un grup de lucru, vom vorbi cu doamna ministru (a Muncii – n.r.) şi, atunci când vor fi gata aceste lucruri, vom veni în spaţiul public şi le vom anunţa”.

De asemenea, referitor la faptul că s-a anunţat că nu vor scădea nominal contribuţiile la Pilonul II, premierul a spus că au fost cazuri izolate de scăderi, dar se vor face verificări în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.