Fostul lider şi candidat PSD la prezidenţiale Viorica Dăncilă a comentat informaţiile conform cărora actualul preşedinte al partidului Marcel Ciolacu ar fi vorbit despre o anchetă DNA vizând cheltuielile din campania sa pentru prezidenţiale, precizând că nu ştie de o astfel de anchetă, dar că există una care vizează perioada 2017 - 2019, înainte ca ea să preia partidul. Ea a afirmat că aşteaptă un telefon de la actuala conducere a PSD în care să i se ofere explicaţii şi s-a declarat dispusă să meargă la DNA, dacă i se va cere. De asemenea, Viorica Dăncilă a făcut şi precizări referitoare la contractul cu consultantul Anton Pisaroglu, care acuză că nu şi-a primit banii. de la PSD. Viorica Dăncilă a afirmat şi că discută foarte rar cu actuala conducere a partidului, deovedindu-se că nu a fost nevoie de experienţa ei de prim-ministru. Fostul secretar general al PSD din perioada campaniei pentru prezidenţiale Mihai Fifor afirmă, despre existenţa unei anchete a DNA privind campania pentru prezidenţiale a Vioricăi Dăncilă,că nu a cerut nimeni date despre modul în care a fost derulată campania, calificând informaţiile pe această temă drept ”poveşti....de proastă calitate, cu PSD cel mereu corupt, cu furt din banii publici, cu nenorociri peste nenorociri, doar, doar s-o mai crea o ştire despre PeSeDe-ul ăsta pe care unii îl vor mort şi îngropat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Fifor, despre existenţa unei anchete a DNA privind campania pentru prezidenţiale: Nu a cerut nimeni date despre modul în care a fost derulată campania. Poveşti....de proastă calitate

"Nu cred acest lucru. Nu comentez declaraţii pe surse. Mai mult, nu cred că Marcel Ciolacu ar fi făcut astfel de declaraţii. Ar fi cel puţin bizar dacă domnul Ciolacu ar şti pe cine vor chema procurorii la DNA. Eu, personal, nu ştiu să existe vreo anchetă privind derularea campaniei prezidenţiale a PSD. Într-adevăr, din câte ştiu, există o anchetă care vizează perioada 2017-2019, înainte ca eu să devin preşedinte al partidului. Vă garantez că eu, în calitate de preşedinte de partid şi de prim-ministru, am respectat întotdeauna legea. De asemenea, vreau să menţionez că de activitatea financiară, contracte care vizau campania electorală, s-au ocupat secretarul general şi trezorierul partidului. Sunt sigură că activităţile financiare s-au derulat corect, din punct de vedere legal, în toată această perioadă", a afirmat Dăncilă la Antena 3.

Ea a argumentat că Autoritatea Electorală Permanentă nu a constatat nicio neregulă privind situaţia financiară a PSD şi, a precizat că, dacă va fi solicitată, se va prezenta la DNA pentru a oferi lămuriri.

”Aştept un telefon să îmi explice conducerea actuală a partidului de ce trebuie să mearg la  DNA deşi nu s-a ocupat de niciun naspect legat de activitatea financiară”, a declarat Dăncilă.

Dăncilă s-a referit şi la consultanţa oferită de Anton Pisaroglu.

”Când am preluat partidul, a fost operioadă dificilă, în care preşedintele partidului a fost arestat, aveam 18% în sondaje . Firma de consultanţă a muncit foarte mult pentru PSD, dar nu a fost nimic ilegal, contractul a fost legal, negociat de către secretarul general şi de către trezorierul partidului, Mihai Fifor şi, respectiv senatorul Ştefan Mihu”, a adăugat fostul prezidenţiabil PSD.

Ea aprecizat că vorbeşte destul de rar cu acetuala conducere a partidului, care nu a avut nevoie de experienţa sa ca premier. De altfel, Marcel Ciolacu declara recent că nu are niciun fel de comunicare în acest moment cu fostul premier şi lider al social-democraţilor Viorica Dăncilă. El a menţionat că cea mai mare greşeală a Vioricăi Dăncilă a fost că a luat de multe ori decizii care au afectat PSD, consultându-se cu oameni din afara partidului.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu ar fi anunţat, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Constanţa cu liderii PSD, că Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut documente de la partid legate de datoriile şi contractele PSD din campania electorală de la prezidenţiale şi că se aşteaptă ca aceasta să fie temă de campanie împotriva PSD. Conform Antena 3, Ciolacu le-a mai spus membrilor partidului că el crede că Viorica Dăncilă va fi ridicată de DNA.

Consultantul Vioricăi Dăncilă din campania pentru alegerile prezidenţiale, Anton Pisaroglu, susţine că nu a fost plătit de către liderii partidului şi ameninţă că ar putea acţiona PSD în judecată, a anunţat Europa Liberă. Surse din PSD susţin că Pisaroglu ar fi avut un contract de 2 milioane de euro/lună, însă consultantul afirmă că preţul nu ar fi real, deşi refuză să spună care este suma datorată de PSD.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Lucian Romaşcanu, a declarat în urmă cu o săptămână,, într-o conferinţă de presă, că situaţia financiară a partidului este una rezonabilă şi că mai există datorii care trebuie discutate. El a precizat că social-democraţii sunt în procesul de a stabili care este exact justificarea acestor datorii.

 
 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.