Premierul Viorica Dăncilă afirmă, îngtr-o postare pe Facebook, că aşteaptă răspunsul preşedintelui Klaus Iohannis privind propunerile de miniştri interimari pentru Energie, Mediu şi relaţia cu Parlamentul, spunând că încă mai speră ca preşedintele să dezvolte capacitatea de a înţelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea şi stabilitatea ţării şi să îşi dea seama că ”vendetele cu care ne-a obişnuit fac rău în primul rând oamenilor, şi nu adversarilor dumnealui politici”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aştept din partea preşedintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniştri interimari pentru Energie, Mediu şi relaţia cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înţelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea şi stabilitatea ţării. Aşa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obişnuit fac rău în primul rând oamenilor, şi nu adversarilor dumnealui politici”, scrie Dăncilă.

Ea precizează că România are nevoie de un guvern funcţional.

”Fac aşadar un apel către domnul Iohannis să nu se mai ambiţioneze să refuze miniştrii fără temei, pentru că un adevărat şef de stat nu îşi exercită niciodată puterea în moduri distructive şi contraproductive pentru ţara lui”, scrie premierul.

Premierul Viorica Dăncilă l-a sunat, luni, pe preşedintele Klaus Iohannis şi au discutat despre propunerile de interimari pentru ministerele care au aparţinut ALDE, iar şeful statului a precizat că va da un răspuns într-un timp scurt. Dăncilă a declarat că până atunci activitatea Guvernului nu este blocată.

”Am vorbit cu domnul preşedinte şi mi-a spus că legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliul ALDE va da un răspuns într-un timp scurt (...) Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă. Mi-a spus că într-un interval de timp scurt va veni cu un răspuns”, a declarat, luni, Viorica Dăncilă.

Premierul susţine că activitatea Guvernului nu este blocată.

”Nu este blocat Guvernul, Guvernul funcţionează”, a spus Dăncilă, precizând că miercuri sau joi va avea loc următoarea şedinţă de guvern.

”Până atunci, sperăm să avem un răspuns”, a mai spus premierul.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, în 26 august, că reprezentanţii formaţiunii au decis să renunţe la continuarea guvernării împreună cu PSD. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că membrii Comitetului Executiv al PSD au aprobat în unanimitate continuarea guvernării.

Miniştrii ALDE Graţiela Gavrilescu, Viorel Ilie şi Anton Anton şi-au depus, marţi, demisiile la Secretariatul General al Guvernului. Ministrul Ramona Mănescu, tot in partea ALDE, a refuzat să demisioneze.

Premierul a trimis la Cotroceni propuneri de interimari pentru cele trei ministere: la Energie - Niculae Bădălău, Mediu - Ioan Deneş, Relaţia cu Parlamentul - Radu Oprea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.