Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, afirmă că îi doreşte succes Adinei Vălean, care a fost avizată pentru funcţia de comisar european pe Transporturi, în urma audierii în comisiile de specialitate ale PE, spunând că nu va merge "în afara graniţelor să criticăm un român". Referitor însă la Laura Codruţa Kovesi, Dăncilă susţine că, "dacă una din acuzaţiile asupra doamnei Kovesi sunt adevărate, atunci este un lucru foarte rău pentru România".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Îi doresc mult succes doamnei Vălean, v-am spus un lucru şi repet: niciodată nu vom merge în afara graniţelor să criticăm un român care ocupă o funcţie de conducere. Chiar dacă aici, în România, avem dispute politice, avem dispute electorale, cred că în afara graniţelor României trebuie să avem o abordare comună dacă vrem să aducem un plus de imagine ţării noastre", a afirmat Dăncilă, joi seară, într-o conferinţă de presă.
 
Ea a susţinut că nu va face " ceea ce a făcut domnul Rareş Bogdan şi alţii ca el, sau Iohannis, au mers la Bruxelles şi au criticat Guvernul".
 
"Noi nu vom face acest lucru. Dacă într-adevăr voiam să fac acest lucru puteam să-l fac, pentru că un preşedinte care a încălcat şi încalcă în continare Constituţia României nu cred că este un preşedinte dorit în Uniunea Eurpeană, dar eu prefer să mă bat cu acest preşedinte aici în România. (...) dar nu am să merg la Bruxelles să spun ce a făcut preşedintele României, ce a făcut premierul României pentru că acest lucru ar fi în defavoarea României şi eu nu voi face acest lucru", a spus Dăncilă.
 
În acest context, întrebată cu privire la atitudinea pe care a avut-o atunci când Laura Codruţa Kovesi a candidat pentru funcţia de şef al Parchetului European, Dăncilă a reluat argumentele legate de acuzaţiile penale aduse la adresa fostului procuror şef al DNA.
 
"Atâta timp cât asupra doamnei Kovesi au planat anumite acuze, au fost dosare, nu am putut să susţin acest lucru, eu nu am spus nici că este vinovată, nici că nu este vinovată, dar am luat în calcul un singur lucru: dacă una din acuzaţiile asupra doamnei Kovesi sunt adevărate, atunci este un lucru foarte rău pentru România pentru că doamna Kovesi ocupă în acest moment o funcţie foarte înaltă la nivel european. Acesta a fost lucrul care m-a oprit să susţin candidatura doamnei Kovesi", a explicat fostul prim ministru.
 
Europarlamentarul Adina Vălean a fost avizată joi pentru funcţia de comisar european pe Transporturi, în urma audierii în comisiile de specialitate ale PE.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.