Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, i-a adresat, în conferinţa de presă susţinută marţi seară, o serie de întrebări lui Klaus Iohannis. "Cum v-aţi simţit când aţi primit lunar salariul fără să faceţi nimic? În 2014 a promis că va renunţa la imunitate: De ce i-aţi minţit pe români? Nu aţi renunţat", a spus Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt foarte multe lucruri de spus despre ură, dezbinare, despre un preşedinte dictator care vrea să acumuleze toată puterea în statul român, nu a dat niciun interviu presei, nu a avut dialog cu presa, i-a privit pe români cu aroganţă, refuzând o dezbatere. Vedem un preşedinte cu abordare extremistă care nu înţelege că nu este preşedintele unui partid, ci al tuturor românilor. Nu înţelege că trebuie să vină în faţa românilor cu soluţii şi să le redea integritatea şi în afara şi în interiorul graniţelor", a afirmat Viorica Dăncilă, în conferinţa de presă de marţi seară.

Ea a adăugat că, chiar dacă Iohannis nu doreşte o dezbatere, vrea ca, prin intermediul presei, să răspundă la o serie de întrebări "pentru români".

"Activitatea sa. Nu am să-l întreb ce a făcut în 5 ani, ci de ce nu a făcut nimic în cei cinci ani de mandat. Singura preocupare a fost bifarea unui nou mandat Cum v-aţi simţit când aţi primit lunar salariul fără să faceţi nimic? În 2014 a promis că va renunţa la imunitate: De ce i-aţi minţit pe români? Nu aţi renunţat. Eu nu am avut nevoie de imunitate în funcţia de premier. De ce vă este frică să renunţaţi la imunitate? Nu cumva dosarele penale şi problemele cu justiţia vă sperie?", a întrebat Dăncilă.

Ea a continuat spunând că la Sibiu Iohannis a promis că România va intra în Schengen.

"Vă asumaţi acest eşec al politicii externe. În cinci ani acest lucru ar fi putut fi rezolvat. România îndeplineşte toate criteriile, dar nu am intrat. Dvs. ne-aţi reprezentat în Consiliul European, este o decizie politică şi puteţi vorbi cu cei care s-au opus", a spus Dăncilă.

Ea s-a referit şi la declaraţii ale şefului statului.

"A declarat că i-ar reeduca pe pesedişti, dar ei ar trebui educaţi, jignind milioane de români. Românii nu trebuie jigniţi, indiferent de partidul din care fac parte. Nu sunt de acord să-i jigniţi nici pe cei din PNL, USR, PMP... Credeţi că aceasta este atitudinea pe care trebuie să o aibă preşedintele tuturor românilor. A ieşit cu un discurs antidemocratic şi antieruropean. PSD trebuie să dispară, primarii PSD trebuie să dispară. Cum explicaţi protocolul semnat cu PSD, cu Adrian Năstase. Cum explicaţi că aţi vrut să fiţi premier din partea PSD?", a mai întrebat Dăncilă.

Ea a adăugat că speră ca Iohannis să răspundă la aceste întrebări.

"Sunt multe întrebări la care ar trebui să răspundă, dar nu este dispus la efort. De unde ştiu cei din apropierea dvs că trebuie să mă pregătesc de o întâlnire cu procurorii? Aceasta este justiţia independentă pe care o vreţi în România. Aţi intervenit brutal în justţie – desfiinţarea secţiei speciale, demisia şefului DIICOT... Eu ştiu că abordarea unui preşedinte care ţine la statutul de stat membru al UE trebuie să fie în egală măsură pentru o justiţie independentă, dar şi pentru respectarea drepturilor românilor. Care a fost poziţionarea faţă de abuzurile din justiţie?", a susţinut Dăncilă.

Ea a mai spus că lui Iohannis îi este teamă de această confruntare, "pentru că toate etichetele pe care mi le-aţi pus mie vi se potrivesc mai mult dvs."

"Haideţi să aveam această dezbatre şi să fie toată presa", a reiterat Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.