Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern prezidate de Klaus Iohannis, că este foarte bine să existe o cooperare, întrucât prim ministrul este cel care va conduce preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar preşedintele României este care participă la Consiliul European. "(...) Mă bucură că opinia dumneavoastră de astăzi este tocmai în această direcţie şi sper ca acest lucru să se reflecte într-o preşedinţie foarte bună pentru România", a afirmat Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ceea ce priveşte apărarea, politica externă şi ordinea publică, este atributul dumneavoastră, conform Constituţiei, să participaţi la aceste lucruri. Legat de cooperarea în perioada preşedinţiei, am spus-o de la început, este o cooperare necesară, este nevoie de consens, pentru că preşedinţia Consiliului Uniunii Europene reprezintă pentru noi o provocare, dar şi o oportunitate de a demonstra că România este bine pregătită, aşa cum au subliniat instituţiile europene, de a arăta că putem avea o preşedinţie de succes, iar în acest sens sunt convinsă că miniştrii Cabinetului au pe masă dosarele aflate pe agenda europeană astfel încât să poată da un răspuns pozitiv, să închidă cât mai mult dosare, pentru că aşa cum ştiţi preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este de succes dacă închidem cât mai multe dosare, dar şi dăm un răspuns adecvat provocărilor existente la nivel european", a afirmat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de joi, prezidate de şeful statului.

Ea a spus că este "convinsă că o cooperare şi un consens pe subiectele principale - Brexit, viitorul Uniunii europene post-Brexit, probleme legate de cadrul financiar multianual, de politica agricolă comună, de politica de coeziune, migraţia, terorismul - sunt numai câteva dintre subiectele care presupune o abordare luată în consens şi care să aduc plus pentru uniunea europeană şi bineînţeles pentru România".

Dăncilă a mai spus că, în acelaşi timp, consultările cu Guvernul sunt foarte bune pentru că există posibilitatea ca fiecare ministru să vorbească despre progresele pe care le face în anumite dosare.

"Cred că este foarte bine să existe o cooperare pentru că ştim că prim ministrul este cel care va conduce preşedinţia Consiliul Uniunii Europene, iar preşedintele României este care participă la Consiliul European. (...) Mă bucură că opinia dumneavoastră de astăzi este tocmai în această direcţie şi sper ca acest lucru să se reflecte într-o preşedinţie foarte bună pentru România", a afirmat Dăncilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.