Preşedintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a anunţat joi, după şedinţa Comitetului Executiv, că este decisă să candideze la preşedinţia PSD. Dăncilă spune că niciun membru de partid nu trebuie sancţionat pentru o opinie personală sau dacă are altă părere decât liderul formaţiunii politice, fiind întrebată în legătură cu declaraţii şi critici ale lui Paul Stănescu. Viorica Dăncilă a afirmat că parlamentarii formaţiunii care votează la moţiunea de cenzură "riscă să fie excluşi de organizaţiile lor", spunând că excluderea nu o face preşedintele partidului. Ea a mai spus că s-a decis consituirea a patru grupuri de lucru: pentru updatarea programului de guvernare, pentru mesajul politic, pentru organizarea Congresului din 29 iunie,, inclusiv calendarul de activităţi, precum şi pentru modificarea Statutului. ”Am votat toate aceste hotărâri”, a precizat premierul. De asemenea, a afirmat că s-a discutat şi despre moţiunea de cenzură, precum şi despre sondajele de opnie privind candidatura la prezidenţiale. Ea a precizat că vor fi incluşi în aceste sondaje toţi cei care îşi vor anunţa intenţia de a candida.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dăncilă: Cred că pentru candidatul la prezidenţiale trebuie să avem un congres separat. Acesta ar putea avea loc la sfârşitul lunii iulie
CITEȘTE ȘI Dăncilă spune că nu a fost invitată la Cotroceni la ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional: Probabil s-a luat în calcul şi declaraţia pe care am făcut-o în legătură cu acest pact

Dăncilă, întrebată dacă a spus că cei care vor vota moţiunea de cenzură riscă să fie excluşi din PSD: Am spus acest lucru şi recunosc că l-am spus.Riscă să fie excluşi de organizaţiile lor

Întrebată dacă le-a spus colegilor că cei care vor vota moţiunea de cenzură riscă să fie excluşi din PSD, Viorica Dăncilă a afirmat: "Am spus acest lucru şi recunosc că l-am spus, dar excluderea nu o face preşedintele partidului".
 
"Riscă să fie excluşi de organizaţiile lor, de organizaţiile din care fac parte, pentru că eu am convingerea că fiecare primar din judeţul respectiv are proiectul cu care a venit în faţa cetăţenilor în comunitatea în care a candidat. Multe dintre aceste proiecte sunt legate de programul de guvernare. Multe dintre aceste proiecte sunt legate de deciziile care se vor lua în Guvernul României şi sunt convinsă că cei care i-au votat, cei care i-au susţinut nu i-au susţinut pentru a se poziţiona împotriva propriului guvern sau a proiectelor la nivel de comunitate sau de judeţ. Şi atunci se pot confrunta cu această situaţie, am spus şi reafirm acest lucru, că fiecare trebuie să îşi asume modul în care votează la moţiune în faţa electoratului care l-a susţinut, în faţa organizaţiei care l-a susţinut la nivel judeţean", a explicat Dăncilă.
 

 

 

 

Dăncilă: Nu trebuie sancţionat niciun membru de partid pentru o opinie personală

Dăncilă a fost întrebată, joi, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD, de ce l-a readus în partid pe Paul Stănescu, acesta spunându-i în martie să plece de la guvernare şi să meargă la Bruxelles.
 
Preşedintele Interimar crede că, indiferent de lucrurile pe care le spune, fiecare membru al partidului trebuie să dea dovadă de unitate. 
 
"Nu trebuie sancţionat niciun membru de partid pentru o opinie personală. Eu cred că în parte trebuie să dăm dovadă de unitate şi indiferent de lucrurile pe care le spunem sau în care credem fiecare dintre noi trebuie să ascultăm opinia fiecăruia, dar la sfârşitul fiecărei şedinţe trebuie să ieşim uniţi şi cu un mesaj pe care electoratul îl aşteaptă de la noi, în primul rând un mesaj de unitate. Nu putem să sancţionăm pe cineva dacă nu este de acord cu părerea liderului sau dacă a avut o anumită opinie la un moment dat, aceasta este democraţia, iar dacă vrem în ţară democraţie democraţia trebuie să funcţioneze şi la nivelul fiecărui partid politic”, a afirmat Dăncilă.

- Dăncilă a spus că la Comitetul Executiv s-a discutat despre moţiunea de cenzură şi despre Congresul din 29 iunie.

"Aşa cum au hotărât colegii în Biroul Permanent Naţional, dar şi în grupurile reunite, vom asigura cvorumul, dar nu se va vota A fost o decizie pe care colegii au luat-o prin vot şi care a fost astăzi disuctată şi în cadrul CEX", a declarat Dăncilă.

Referitor la Congresul din 29 iunie, Dăncilă a afirmat că au fost stabilite patru grupuri de lucru: "pentru updatarea programului de guvernare, pentru mesajul politic, pentru platforma politică, un grup de lucru pentru organizarea Congresului din data de 29, am stabilit calendarul de activităţi, datele între care se vor desfăşura conferinţele judeţene, şi de asemenea grupul de lucru pentru modificarea statutului, grup se lucru care deja a lucrat şi a venit cu propuneri la Comitetul Executiv Naţional".

"Am votat toate aceste hotărâri, iar în cadrul Comitetului Executiv Naţional s-a discutat şi de sondajele de opinie privind candidatura la alegerile prezidenţiale, pentru modul în care vom acţiona în următoarea perioadă. A fost un Comitet Executiv în care aşa cum am stabilit de la bun început fiecare colegă fiecare coleg a avut posibil să îşi spună propria opinie pt că eu aşa cred că ete în democraţie, trebuie să-i ascultăm pe toţi, iar votul să fie cel care va decide direcţia pe care o vom urma", a afirmat Dăncilă.

”Vrem ca în acest Congres să dăm mesajele pentru electorat şi pentru membrii noştri de partid”, a spus Dăncilă.

Congresul pentru stabilirea candidatului la Preşedinţie va fi probail în luna iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.