Liderul Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, spune că preşedintele Klaus Iohannis "trebuie să mai înveţe politică externă", precizând că în conferinţa de presă de miercuri şeful statului a făcut două greşeli, legând MCV de Spaţiul Schengen. Dăncilă afirmă că România îndeplineşte criteriile de aderare la Schengen încă din 2011.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că preşedintele trebuie să mai înveţe politică externă, a făcut două greşeli. A legat Mecanismul de Cooperare şi Verificare de Spaţiul Schengen, sunt total diferite nu au nicio legătură. Cred că domnul preşedinte nu a aflat încă, îl informez pe această cale că noi îndeplinim criteriile de intrare în Spaţiul Schengen încă din 2011, lucru de altfel confirmat de Comisia Europeană. Pentru a intra în Spaţiul Schengen este nevoie de decizie politică. Au fost trei state membre ale Uniunii Europene care s-au opus pe rând, să spunem”, a declarat Dăncilă, miercuri seară, într-o conferinţă de presă.

Ea a mai spus că Iohannis, care reprezintă România în Consiliul European, trebuia să discute cu şefii de stat şi de guvern despre intrarea României în Schengen.

"În Consiliul European nu a fost Viorica Dăncilă, nu a fost primul ministru, în Consiliul European este preşedintele României. Preşedintele României era cel care trebuia să discute cu şefii de stat sau de guvern care participă la Consiliul European. Mai mult decât atât, anul acesta la summitul la Sibiu, preşedintele României în faţa tuturor liderilor europeni spunea că până la final de an România va intra în Schengen. O altă promisiune neonorată. Deci nu este vina Guvernului, din punct de vedere al Guvernului s-au îndeplinit toate criteriile tehnice, încă din 2011”, a explicat Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.