Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, spune că pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale va fi realizat un congres separat, iar acesta ar putea avea loc la sfârşitul lunii iulie, având în vedere că pe data de 11 august începe strângerea de semnături pentru alegerile prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dăncilă a declarat, joi, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că persoana care va fi desemnată să candideze din partea PSD va fi stabilită în urma unor sondaje de opinie.
 
"Aceeaşi abordare am avut-o referitor la Congresul PSD din 29, unde vor alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general, un congres extraordinar. Acelaşi principiu îl vom aplica şi pentru alegerile prezidenţiale, pentru candidaţii din partea Partidului Social Democrat la alegerile prezidenţiale. Fiecare coleg sau colegă care îşi exprimă dorinţa de a candida vor spune în faţa Comitetului Executiv Naţional, vom face sondaje şi bineînţeles cel care va fi cel mai bine plasat în sondaje şi care va avea votul congresului va fi cel care va reprezenta Partidul Social Democrat în alegerile prezidenţiale”, a afirmat Dăncilă.
 
Întrebată dacă în cercetările sociologice va fi inclus şi Liviu Pleşoianu, Dăncilă a răspuns: "Sigur, dacă vrea şi Liviu Pleşoianu. Sunt colegii noştri, fiecare coleg care va dori acest lucru va fi introdus în sondajele de opinie, dacă sunt mai mulţi colegi sau colege vom avea prima dată un sondaj de opinie, vom vedea care sunt cei mai bine clasaţi, vom face un nou sondaj de opinie astfel încât să avem şansele cele mai bune pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale".
 
Preşedintele interimar al PSD a mai spus că nu s-a discutat dacă social-democraţii vor avea un candidat comun cu ALDE la alegerile prezidenţiale.
 
Dăncilă crede că pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale trebuie un congres separat. 
 
"Cred că pentru candidatul la prezidenţiale trebuie să avem un congres separat, un congres în care să ne raportăm numai la alegerile prezidenţiale, un congres în care candidatul sau candidaţii, dacă vor fi mai mulţi, să vină cu propria lor platformă pentru a câştiga alegerile prezidenţiale. Dacă am fi făcut acum şi desemnarea candidatului la prezidenţiale, cred că mesajele pe care Partidul Social Democrat vrea să le dea erau mult diluate şi nu ne puteam axa pe ceea ce vrem să transmitem în mod special. Cred că acum trebuie să vorbim despre programul de guvernare, despre adaptarea programului de guvernare, trebuie să vorbim despre programul politic al Partidului Social Democrat şi în acelaşi timp să ne alegem conducerea care să îşi asume rezultatul alegerilor prezidenţiale şi nu este un lucru uşor”, a afirmat Viorica Dăncilă.
 
Ea a precizat că cel mai probabil acest congres va avea loc la sfârşitul lunii iulie, deoarece pe data de 11 august începe campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidenţiale. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.