Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică, la Antena 3, că mai mulţi dintre ambasadori au întrebat-o despre amnistie şi graţiere şi că multe dintre aceste întrebăr erau dezinformări, ea precizând că a spus că nu area încă un proiect. Dăncilă a adăugat că nu a discutat încă cu ministrul Justiţiei despre acest act normativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Da, au existat discuţii legate de acest aspect, m-au întrebat dacă dau graţierea şi amnistia în 2018, mai mulţi dintre ambasadori au întrebat de acest lucru. Dar eu cred că multe din lucrurile pe dânşii le spuneau erau dezinformări erau ştiri false care au fost induse, efectiv ne spuneau că dăm pentru anumiţi oameni o amnistie sau o graţiere, o altă lege nu o dai pentru o persoană sau pentru două persoane, dai o lege pentru că aşa crezi că este normal şi pentru că vrei să faci lucruri bune sau să îndrepţi anumite lucruri care sunt greşite. Deci am avut aceste discuţii, m-au întrebat, au spus că pe 19 decembrie sau ceva de genul acesta vreau să dau amnistia şi graţierea, le-am spus că nu este adevărat, nu am încă un proiect şi nu am discutat despre acest lucru", a declarat Dăncilă la Antena 3..

Ea a spus că a văzut că foarte mulţi au spus că deja vedeau un act normativ legat de amnistie, de graţiere, că scapă violatorii.

"Vă daţi seama că nu o să permit aşa ceva. Dar, revin, nu am discutat încă cu Ministrul Justiţiei despre acest act normativ", a precizat prim-ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.