Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, după şedinţa conducerii PSD, că a discutat despre demisiei cu Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, şi că acesta nu a vrut să-şi dea demisiaAm discutat despre demisie cu Paul Stănescu; nu a vrut să-şi dea demisia. Dăncilă a mai afirmat că nu este normal ca preşedintele Klaus Iohannis să refuze să revoce şi să numească miniştri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am discutat despre demisie cu domnul Paul Stănescu. Nu a  vrut să-şi dea demisia", a spus premierul, concluzia sa fiind: "Este un fapt încheiat, s-a dat vot în Comitetul Executiv. Să privim spre viitor şi să vedem cum rezolvăm aceste lucruri".

Viorica Dăncilă consideră că nu e normal ca preşedintele să nu revoce şi să nu numească un ministru şi că ar fi necesară mai multă responsibilitate având în vedere că România urmează să preia preşedinţia Consiliului UE.

În ceea ce priveşte comunicarea cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema revocărilor şi numirilor în Guvern, Dăncilă a spus că, în momentul în care a trimis la Cotroceni lista cu miniştrii remaniaţi şi cu propunerile de numire, l-a anunţat pe preşedinte care a spus că "Bine!". Premierul a relatat că după ce a trimis noi numiri pentru Transporturi şi Dezvoltare, pe Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele a ieşit direct şi a anunţat că orice discuţie privind remanierea se amână până după Ziua Naţională.

Preşedintele Klaus Iohannis  acceptat parţial o primă listă a remanierii trnsmisă de premier, refuzând revocarea miniştrilor Transporturilor Lucian Şova şi Dezvoltării - Paul Stănescu şi implicit numirea pe ceste posturi a Liei Olguţa Vasilescu, respectiv a lui Ilan Laufer. Şeful statului a primit apoi noi propuneri, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu, anunţând însă că a primit, la interval de două zile, a doua propunere de remaniere guvernamentală şi precizând că aceasta va fi discutată cel mai devreme în prima săptămână după sărbătorirea Centenarului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.