Premierul Viorica Dăncilă spune că a discutat cu parlamentari pe care îi cunoaşte despre moţiunea de cenzură, întrebându-i ce se întâmplă cu ţara dacă moţiunea va trece, cerându-le mai multă responsabilitate şi transmiţându-le că România are nevoie de stabilitate. Dăncilă a precizat că nu a oferit nimănui funcţii sau proiecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Viorica Dăncilă a declarat, luni, la Palatul Parlamentului, că rectificarea bugetară de vineri va asigura buna funcţionare a primăriilor. 
 
"Am auzit în spaţiul public că fac rectificarea ca să mulţumesc anumite judeţe şi ca să nu fie niciun fel de suspiciune, niciun fel de acuzaţie, atunci am hotărât ca să fie rectificarea... (…) Rectificarea este făcută, este o rectificare care asigură buna funcţionare a primăriilor, nu este o rectificare care să presupună şi alte capitole. Deci rectificarea este făcută, nu avem cum să dăm înainte. V-am spus că este normal ca şedinţa de guvern să o facem după moţiune. Acest lucru mai arată ceva. Faptul că noi credem că moţiunea nu va trece, deci vom face fără probleme rectificarea de vineri”, a declarat primul ministru. 
 
Viorica Dăncilă a mai afirmat că a discutat cu parlamentari despre această moţiune de cenzură şi le-a cerut mai multă responsabilitate, spunând că nu există o alternativă dacă Guvernul cade. 
 
"Am discutat cu parlamentari, sunt parlamentari pe care îi cunosc, am încercat să am o discuţie foarte corectă, să le spun, bun, trece această moţiune, ce se întâmplă cu ţara? Le-am cerut mai multă responsabilitate, le-am spus că România are nevoie de stabilitate, că nu văd o alternativă, nu văd un program de guvenare, nu văd o echipă guvernamentală, deci dăm un guvern jos să punem în loc ce? Renunţăm la un program de guvernare ca să facem ce? Să trimitem 400 de mii de oameni….(…) Pentru mine a fost important să discut cu oameni pe care îi cunosc şi am vrut să văd opinia lor. Vom vedea ce vor face la moţiune”, a explicat Dăncilă, care a precizat că a purtat aceste discuţii cu parlamentari ALDE şi Pro România. 
 
Premierul spune că nu a oferit nimănui funcţii sau proiecte în schimbul sprijinului la moţiunea de cenzură.
 
"Ce funcţii să le ofer? Când nu ai alte argumente vii cu astfel de acuzaţii care, pentru corectitudine şi pentru a întări cele spuse, trebuie să le probezi. Este foarte uşor să jigneşti sau să acuzi. Nu am oferit nimănui funcţii, nu am oferit nimănui proiecte. Nu aş face acest lucru. Poate vorbesc din experienţa lor proprie, eu nu aş face acest lucru”, a mai declarat Viorica Dăncilă.
 
Preşedintele Pro România, Victor Ponta, consideră că decizia Vioricăi Dăncilă de realizare a rectificării bugetare vineri, la o zi după moţiunea de cenzură, este un gest final de neseriozitate şi spune că, dacă moţiunea trece, nu se va mai putea da rectificarea, iar instituţiile publice vor rămâne fără bani. Ponta propune ca această rectificare să aibă loc miercuri, "banii înainte, ca să spun aşa, că înţelege la ce mă refer".
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.