Dăncilă a declarat marţi, după CEx, că a avut o discuţie cu preşedintele CE despre propunerile de comisar pe care urmează să le facă România, iar Dan Nica rămâne propunere, fiind o persoană respectată. De asemenea, a anunţat că va fi propusă şi o femeie, Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE. Dan Nica, propus de PSD pentru portofoliul de comisar european pentru transporturi, a declarat, marţi seară, întrebat fiind despre probleme penale, că el nu are nicio problemă. El a subliniat că "este dreptul PSD să propună candidatul pentru comisar", fiind partidul care şi-a asumat guvernarea, şi a afirmat că, în calitate de coordonator de comisie, a gestionat şi probleme care au legătură cu transporturile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Nica: Vă spun că nu am nicio problemă. Este dreptul PSD să propună candidatul pentru comisar, lucru recunoscut şi de grupul social-democrat din Parlamentul European, şi se va lupta toată lumea foarte puternic pentru ca acest lucru să se întâmple aşa, exac

”Am discutat cu doamna preşedinte al Comisiei Europene. Dan Nica rămâne pentru că, aşa cum ştiţi, am făcut două propuneri de comisar european, un bărbat şi o femeie. Dan Nica rămâne pentru că este liderul europarlamentarilor PSD (...) Bineînţeles, noi am luat şi o rezervă, vom propune şi o femeie, Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE. Dacă Ungaria va face două propuneri, facem şi noi două propuneri, Dacă Ungaria face o propunere, facem şi noi o propunere”, a declarat Dăncilă.

Ea a spus că Nica este o persoană respectată şi susţinută de Grupul socialiştilor şi democraţilor europeni.

În ceea ce priveşte problemele lui Dan Nica în Justiţie, Dăncilă a spus că ea crede în prezumţia de nevinovăţie şi că deciziile se iau în instanţă. La insistenţele jurnaliştilor referitoare la faptul că în cazul lui Dan Nica instanţa nu s-a putut pronunţa pentru că faptele s-au prescris, ea a dat ca exemplu cazul preşedintelui Klaus Iohannis.

”Dar despre preşedintele Iohannis ştim ce s-a întâmplat cu casele sau ce nu s-a întâmplat? Şi totuşi este candidat la Preşedinţie”, a replicat Dăncilă.

Întrebată ce o recomandă pe Gabriela Ciot pentru acest post, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Preşedinţia rotativă a Consiliului UE deţinută de România a fost o preşedinţie de succes. Dar am avut nevoie şi de persoane care să reprezinte preşedinţia rotativă în plenul Parlamentului European. Reprezentantul României, al preşedinţiei rotative, a fost Gabriela Ciot. Este un om care cunoaste foarte bine modul de lucru în instituţiile europene şi pentru că am considerat că trebuie să meargă cineva care cunoaşte lucrurile cum este Gabriela Ciot, dar prima optţune este Dan Nica”.

Liderul PSD a precizat că în şedinţa conducerii PSD s-a discutat despre propunerile pe care trebuie să le facă şi modul în care trebuie procedat în perioada următoare. 

De asemenea,a fost stabilită strategia pentru ca moţiunea de cenzură depusă de opoziţie să nu treacă şi a fost desemnat mandatarul financiar pentru alegerile prezidenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.