Premierul Viorica Dăncilă a participat, duminică, împreună cu mai mulţi miniştri, la Serbările Naţionale de la Ţebea. "Să nu uităm niciodată că doar întorcându-ne la origini şi istorie ne regăsim esenţa. (...) Să ne amintim de eroii atemporali ai României, să le cinstim memoria şi să vorbim copiilor noştri despre sacrificiile lor!", a afirmat ea, ulterior, pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am luat parte la Serbările Naţionale de la Ţebea dedicate marelui erou naţional Avram Iancu. Se împlinesc 147 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui patriot român, simbol al unei imense iubiri de ţară şi al unei neobosite lupte pentru drepturi şi emancipare socială: «Uitaţi-vă pe câmp, românilor, suntem mulţi [...], suntem mulţi şi tari, că Dumnezeu e cu noi!»", afirmă Viorica Dăncilă, într-o postare pe Facebook.

Ea îndeamnă la cinstirea memoriei eroilor.

FOTO: Facebook Viorica Dăncilă
FOTO: Facebook Viorica Dăncilă

"Să nu uităm niciodată că doar întorcându-ne la origini şi istorie ne regăsim esenţa. Avem simboluri care ne ţin şi după secole identitatea vie şi ne animă continuu lupta pentru mai bine. Să ne amintim de eroii atemporali ai României, să le cinstim memoria şi să vorbim copiilor noştri despre sacrificiile lor!", afirmă Dăncilă.

Ea a participat la manifestările de la Ţebea, judeţul Hunedoara, însoţită de mai mulţi miniştri, între care Sorina Pintea, Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor.

FOTO: Facebook Mihai Fifor
FOTO: Facebook Mihai Fifor

"În inima Ardealului, la Ţebea, alături de premierul României şi de alţi colegi din Guvern, am participat la sărbătorile dedicate lui Avram Iancu. Am cinstit un mare român, căruia îi datorăm o imensă recunoştinţă", scrie, la rândul său, pe Facebook, Mihai Fifor.

El spune că, la 24 de ani, Avram Iancu era deja un lider, un simbol şi o speranţă pentru românii ardeleni, pentru dorinţa lor de libertate şi demnitate.

"El şi ceilalţi paşoptişti ardeleni au dat glas conştiinţei naţionale româneşti în Transilvania, inspirând peste ani generaţia care a făcut Marea Unire. Avram Iancu rămâne în sufletul românilor. Eroii nu mor niciodată", arată Fifor.

La manifestările de la Ţebea, care au inclus o slujbă religioasă, depuneri de coroane de flori, dar şi un spectacol folcloric, au participat aproximativ 5.000 de persoane. 

FOTO: Facebook Viorica Dăncilă
FOTO: Facebook Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a făcut şi o baie de mulţime la Ţebea, fotografiindu-se cu mai mulţi participanţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.