Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, joi, că Execuivul va trimite luni Parlamentului o scrisoare pentru convocarea unei sesiune extraordinare, în vederea asumării răspunderii pe legea privind alegerea primarilor în două tururi. Întrebat dacă Guvernul forţează, astfel, alegerile anticipate, Dancă a spus: "Noi ne respectăm angajamentele luate în faţa românilor cu orice risc. Ce va face PSD împotriva acestui demers, este secundar”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Guvernul liberal a adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi proiectul de lege pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Forma de adoptare a acestui proiect de lege va fi angajarea răspunderii, iar în acest sens Guvernul va trimite o scrisoare luni Parlamentului în care să solicite convocarea unei sesiuni extraordinare pentru angajarea răspunderii”, a anunţat Ionel Dancă, la finaul şedinţei de Guvern. 
 
Dancă a spus că Guvernul îşi asumă orice risc pentru a răspunde solicitării alegătorilor de a ava alegerea primarilor în două tururi. 
 
"Vorbim despre necesitatea de a răspunde aşteptărilor românilor. Aceştia aşteaptă alegeri locale în două tururi. Guvernul este pregătit să-şi asume toate riscurile, inclusiv cel al unei moţiuni de cenzură", a mai spus Dancă, precizând că este vorba despre un principiu, nu de "aritmetică parlamentară”. 
 
Întrebat dacă, astfel, PNL forţează alegerile anticipate, Dancă a spus: "Noi ne respectăm angajamentele luate în faţa românilor cu orice risc. Ce va face PSD împotriva acestui demers, este secundar. Românii au nevoie de primari legitimi”.  
 
Dancă a vorbit despre "modul feudal” al PSD de a face administraţie. 
 
"Ne dorim primari aleşi cu votul majorităţi cetăţenilor”, a mai spus Dancă. 
 
Întrebat ce va face PNL dacă trece moţiunea, Dancă a spus: ”În momentul de faţă avem o scrisoare de trimis Parlamentului pentru asumarea răspunderii. Ce va face PSD, aşteptăm demersul şi vom vedea".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.