Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat joi, la finalul şedinţei de Guvern, că nu există o decizie a premierului Ludovic Orban legată de ordonanţa privind alegerile anticipate şi că atunci când primul ministru va decide, aceasta va fi trimisă la publicare în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dancă a fost întrebat joi, la finalul şedinţei de Guvern, care este situaţia ordonanţei privind alegerile anticipate, care nu a fost publicată în Monitorul Oficial. 

“În momentul de faţă nu există o decizia a primului ministru legată de acest act normativ, în momentul în care primul ministru va decide va fi trimisă la publicare în Monitorul Oficial”, a spus Dancă.

Întrebat de ce nu apare în Monitorul Oficial această ordonanţă, acesta a spus: “Ordonanţele de urgenţă, actele normative adoptate de Guvern, există atâta timp cât ele sunt publicate în Monitorul Oficial. Nu sunt publicate în Monitorul Oficial, nu există. (…) Urgenţa rămâne şi poate fi reglementată prin ordonanţă de urgenţă sau prin altă procedură parlamentară de urgenţă”.

Dancă a mai fost întrebat şi dacă această ordonanţă de urgenţă are avizul Consiliului Economic şi Social, spunând că îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a fi trimisă la publicare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.