Alianţa pentru Unirea Românilor condamnă declaraţiile iresponsabile şi reprobabile de la Timişoara ale premierului Marcel Ciolacu prin care jigneşte milioane de români, afirmând că se simte jignit personal pentru că se spune că Buzău, judeţul său de origine, este în Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este cu atât mai grav şi periculos, cu cât Ciolacu a făcut aceste afirmaţii insultătoare pentru milioane de români, în contextul discuţiilor despre regionalizare, alimentând egoisme şi frustrări provinciale, generate de mituri şi prejudecăţi, dar instrumentate de forţe subversive, antistatale şi separatiste. Ciolacu a evocat diferenţele de dezvoltare între regiunile ţării, între Timişoara şi Bacău, între Cluj şi sudul ţării, făcându-se că nu ştie adevăratele cauze ale acestor diferenţe. În primul rând, politica de dezvoltare regională a oligarhilor din conducerea UE, sprijiniţi de PSD şi PNL, este un mare eşec. De la aderarea României la UE şi până în prezent, decalajele dintre regiunile de dezvoltare ale României şi dintre acestea şi alte regiuni europene au crescut în loc să scadă”, a afiirmat Dan Tanasă, potrivit comunicatului de presă al AUR

Tanasă a mai spus că regiunile de dezvoltare Nord-Est şi Sud-Est, care acoperă Moldova, Dobrogea, Brăila şi Buzăul sunt pe ultimele două locuri din UE, respectiv 233 şi 234, după indicele competitivităţii economice.

„Pentru o nouă politică de dezvoltare regională, pentru asigurarea creşterii nivelului de trai al românilor din toate provinciile luptă AUR, atât în ţară, cât şi la Bruxelles, după ce reprezentanţii săi vor intra în Parlamentul European. Amintim că prin PNRR, elaborat de reprezentanţii USR şi votat în Parlament de PSD şi PNL, se alocă sume imense în folosul corporaţiilor străine. De exemplu, este prevăzută cumpărarea a 12 trenuri cu hidrogen, de care nu avem nevoie, în valoare de 300 milioane euro fără TVA, în loc să fie alocaţi banii în infrastructură sau irigaţiile din regiunile de dezvoltare mai sărace. Se doreşte cu alte cuvinte ca banii veniţi din UE pentru România să se întoarcă acolo. Printre cele mai sărace regiuni de dezvoltare este Regiunea de Sud-Vest Oltenia, unde prin PNRR aprobat de USR, PSD şi PNL este prevăzută distrugerea industriei energetice, cea mai puternică ramură industrială din regiune”. a completat deputatul AUR.

Acesta a adăugat că „PNRR s-a împărţit pe criterii politice şi clientelare, nu după necesităţile unei dezvoltări regionale armonioase”.

„Din cele 28,5 miliarde euro din PNRR, dintre care amintim că jumătate sunt credite pe care le va restitui poporul român, peste 5 miliarde euro au legătură directă sau indirectă cu Clujul, ca urmare a presiunilor lui Boc. În concluzie! Eşecul politicii de dezvoltare regională a Uniunii Europene este cauzat de oligarhia de la conducerea sa în frunte cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susţinută de PNL si PSD. Amintim că politica de dezvoltare a Comunităţii Europene a fost înfiinţată pentru a ajuta sudul Italiei, singura regiune săracă din „Europa celor 6”. Au trecut 65 ani de atunci şi sudul Italiei este tot scufundat în sărăcie şi corupţie! Este monumentul eşecului şi incompetenţei de la Bruxelles. În ţară, creşterea decalajelor de dezvoltare dintre regiunile ţării este provocată de PSD şi PNL, care alternativ sau împreună au condus România timp de 35 ani. Decalajele de acum sunt mai mari decât cele din 2007, anul când România a aderat la UE şi încă şi mai mari decât în anul 1989”, a mai precizat Dan Tanasă, conform sursei citate.

El a mai afirmat că pentru toate aceste probleme grave, dintre care multe sunt responsabilitatea sa, premierul Marcel Ciolacu nu a găsit altceva mai bun decât să insulte milioanele de români din Estul ţării.

„AUR este singurul partid care ţine cu românii! Singurul partid care va reduce decalajele dintre provinciile ţării şi care va avea curajul să înfrunte oligarhia de la Bruxelles ca să îi apere pe români!”, a conchis Tanasă.

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, referitor la afirmaţia pe care a făcut-o, joi la Timişoara, atunci când a spus că „Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi”, că este „moldovean aşa cum sunt ardelean, bănăţean, oltean sau bucovinean, iar mama sa era din Tecuci. „Deci departe de mine sa jignesc pe cineva. Văd ca s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timişoara şi unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simţit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a adăugat liderul PSD.

Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei îi cere explicaţii premierului Marcel Ciolacu, după ce a acesta a spus, joi la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că „Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”.

Astfel, Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei i-a solicitat premierului să spună despre ce jignire personală ar fi vorba dacă Buzăul era în Moldova. Potrivit conducerii asociaţiei ieşene, „substratul afirmaţiei este în primul rând jignitor pentru întreaga populaţie a regiunii Moldova, de care domnul prim-ministru găseşte de cuviinţă să se delimiteze într-un mod dispreţuitor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.